USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським митникам пропонують підвищити зарплату

9 Червня 2015 12:41
Спільний українсько-польський контроль на кордоні, яким опікується Волинська митниця, пропонує створити народний депутат. А спокусу вимагати хабара він пропонує викорінити підвищенням зарплати.

Нагадаємо, вчора на Волинь з робочим візитом приїжджав народний депутат України від БПП, учасник ГО «Громадський рух «Народний контроль», член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрій Антонищак.

Під час брифінгу для журналістів він повідомив, що побував з візитом на Волинській митниці, і, зокрема, на МПП «Ягодин». Зауважимо, в «Народному контролі» думку про Волинську митницю і її керівника істотно змінили. Ще місяць тому нардеп, який теж є учасником цієї громадської організації Дмитро Добродомов, називав ситуацію плачевною. Тепер же його колега запевняє, що ситуація не така страшна, як її зображували. Змінити ж думку допоміг візит, під час якого йому надали детальну інформацію про справи на митниці та «півсумки документів», які разом з пропозиціями нардеп повезе до Києва.

Головне питання, яке обговорював нардеп з митниками і волонтерами – доставка гуманітарних вантажів, призначених для військових. Сьогодні, каже він, все тримається «на чесному слові» і репутації волонтерів, які транспортують вантажі. Відтак, він пообіцяв ініціювати зміни в законодавстві.

Крім того, Андрій Антонищак запропонував створити спільний митний контроль, щоб уникнути махінацій, які роблять контрабандисти на «мосту щастя» (так називають міст на нейтральній смузі). Спільний митний контроль передбачає, що українські митники матимуть доступ до польських баз даних і за лічені хвилини зможуть отримати підтвердження митної вартості продукції.

Нагадаємо, свого часу журналісти продемонстрували як за однією зі схем можна дешево ввезти в Україну автомобіль. Для цього треба лише мати два пакети документів: одні для поляків, інші, з меншою митною вартістю – для українців. А таких випадків чимало, нерідко цілі стоси документів просто плавають у річці.

Крім того, нардеп пропонує підвищити зарплату митникам, аби в них, оформляючи вантажі на сотні тисяч гривень, не виникало спокуси вимагати хабара, або занижувати митну вартість і отримувати за це «комісійні».

До слова, під час візиту народного обранця на Волинську митницю, нинішній її очільник Андрій Андрейків повідомив, що в них зламався сканер, якого потрібно замінити. А цей пристрій коштує 6 мільйонів гривень. Однак, додає нардеп, митниця щомісяця адмініструє набагато більші суми, тож придбання такого пристрою більш ніж необхідне.

Водночас, очільник Волинської митниці запропонував ще одну зміну, яка потребує законодавчого регулювання: ввести порядок, коли прикордонники перевіряють автівки без митників, якщо там немає товарів до декларування, щоб позбутися черг на митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Зашибісь Показати IP 9 Червня 2015 12:44
Я працюю на такій роботі, де хабарів нема за що брати. То мені на підвищення зарплати нема чого сподіватись?
Допитливий Показати IP 9 Червня 2015 13:14
цікаво, а шо то за сканер такий космічний? людей просвічувати?
хе Показати IP 9 Червня 2015 14:02
Піпєц просто! А руки відрубувати не пробували, щоб хабарів не брали. Думаю, спосіб значно ефективніший і менш затратний для держави.
Микола Показати IP 9 Червня 2015 14:07
То виходить в держави є на все гроші тільк на пенсії не вистачає а треба виживати. Вони всеодно будуть брати хабарі а їм ще підвищувати зарплату і за який рахунок ? Де брати гроші?
Правильно Показати IP 9 Червня 2015 16:28
Всім митникам підняти з/п, а тим що в АТО нехай щавель їдять
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 19:16
у митників вже стільки бабла, що вистачить і дітям і їх внукам безбідно жити і не працювати, "справедлива" Україна - знайшли найбільш ображених долею, вони платили цїєї зими по 8 тис баксів кожен,щоб їх не люстрували, для них ці подачки від держави просто сміх. Це не реформи а знущання над здоровим глуздом
Олег Показати IP 9 Червня 2015 22:26
Не всі на кордонах і " хлібних місцях". Є ще звичайні відділи на внутрішніх відділах на голих зарплатах. Звичайні люди,які виконують свою роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus