USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Верховній Раді змінили думку про Волинську митницю

8 Червня 2015 18:15
У Верховній Раді України кажуть, що ситуація на Волинській митниці «не така плачевна, як дехто зображував». Ба, більше, до столиці один з народних депутатів везе «півсумки документів» і пропозиції змін до законодавства від очільника Волинської митниці.

Сьогодні, 8 червня, на Волинь з робочим візитом прибув народний депутат України від Блоку Петра Порошенка, учасник Громадського руху «Народний контроль», член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрій Антонищак. Нардеп повідомив, що сьогодні він уже побував на Волинській митниці. Проблем там немало, але, на його думку, не все так погано.

«Виявилося, не все так плачевно, як це дехто зображував. Проблема є в двох ракурсах: недосконале законодавство і незавершена реорганізація і реструктуризація митниці», - повідомив народний депутат.

Додамо, 27 квітня цього року «Народний контроль» привозив іншого нардепа – секретаря Комітету Верховної ради України з питань запобігання і протидії корупції Дмитра Дородомова.

Ще раніше згаданий Комітет заслухав виконувача обов’язків керівника Волинської митниці Андрія Андрейківа під час засідання робочої групи комітету 23 січня 2015 року. Тоді ж інформувалося, що стосовно керівника Волинської митниці (колишня Ягодинська) Андрія Андрейківа проведуть службове розслідування і приймуть кадрове рішення.

А у результаті роботи антикорупційного комітету вирішили наступне:

1. Пан Андрейків надає Комітетові свої декларації про майно і доходи за попередні роки, які будуть проаналізовані на предмет відповідності їх способу життя чиновника.

2. Після проведеного компетентними органами службового розслідування, Комітет зробить свої висновки щодо доцільності перебування на своїх посадах керівництва Волинської митниці.

Однак, повідомив Дмитро Добродомов під час квітневого візиту, Андрій Андрейків не виконав свою обіцянку. «Ситуація на митницях плачевна. Корупційні схеми існують і надалі. Ми домовилися публічно з Андрейківим, що він надасть добровільно декларації про доходи, розкриє майно і його походження. І він запевняв, що готовий бути прозорим. Андрейків пообіцяв надати декларації, поклавши руку на серце. Я на них чекаю третій місяць», - пояснив тоді народний депутат.

Сьогодні ж, його колега Андрій Антонищак дав зовсім іншу оцінку роботи митниці. На запитання кореспондента Інформаційного агентства Волинські Новини, чому в одному ідейному осередку такі різні думки (Добродомов і Антонищак «народноконтролівці» - ред.), член «митного комітету» відповів, що на той час «антикорупційний комітет» мав не всю інформацію.

«Сьогодні ми поїхали на митницю і Андрейків ввів у курс справ, повідомив про деякі обставини, про які ніхто не здогадується. Дмитро Добродомов виходив з наданої інформації, яка на той час була. Зараз я вже маю півсумки документів, від Андрейківа зокрема. Я ж ситуацію на митниці не вважаю критичною, але зміни там потрібно робити. Ми були на пункті пропуску і говорили, що треба змінити. Ці пропозиції буду обговорювати в комітеті», - зауважив нардеп.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Андрія Андрейківа звинуватили у «подвійних стандартах». Мовляв, з одного боку митники декларують чесність та порядність, зміни до законодавства, а з іншого – неугодних підприємців, які не погоджуються платити хабарі, заносять до «чорних списків», а як помста - процедуру оформлення штучно затягують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРУПЦІЯ НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ: КЕРІВНИКУ ЗАГРОЖУЄ ЗВІЛЬНЕННЯ

Сам Андрій Андрейків переконував, що його аргументи були почуті вищим керівництвом, і до них мають дослухатися.

Крім того, свого часу в ЗМІ з’явилася інформація, що Андрія Андрейківа намагалися призначити керівником Дермитслужби України. Більш того, його називають довіреною особою нардепа з Волині та співвласника одного з найбільших паливних операторів країни мережі WOG Ігоря Єремеєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Коля Показати IP 8 Червня 2015 18:39
То значить вже заплатили нормально комусь. А то складається враження що в нашій країні все так чудово!
свг Показати IP 8 Червня 2015 18:40
документи зеленого кольору .
Оля Показати IP 8 Червня 2015 20:39
Остання надія втрачається. Приймуть одне рішення, потім йдуть ва-банк. Нічого не вийде в Україні! Треба нам щось робити! Надія тільки на правий Сектор!
Спиртовоз з Любомля Показати IP 8 Червня 2015 20:46
Ми то знаємо усі розцінки, котрі не міняються 25 років. А Верховна це хто- Еремеєв, Івахів .... ХА ХА ХА
вася Показати IP 8 Червня 2015 22:16
«Виявилося, не все так плачевно, як це дехто зображував. Проблема є в двох ракурсах: ТРЕБА ДОЗВОЛИТИ БРАТИ ХАБАРІ .ЦЕ ПЕРШЕ . А ДРУГЕ ЩО НЕВДОВОЛЕНИХ БІЛЬШЕ ЩО ТРЕБА ДАВАТИ ХАБАРІ .А ТАКИХ БІЛЬШІСТЬ Ці пропозиції буду обговорювати в комітеті», - зауважив нардеп.
Льонька Показати IP 8 Червня 2015 22:49
Судячи з висновків цієї особи депутата " народний контроль" став організацією яка за пару доларів зробить позитивний імідж будь кому. Шановні відмийте ще й Януковича і Азірова напевно їх буде легше відмити ніж таке болото як Ягодинська митниця. Вперед до мети пр організація. Тільки з'явиться надія на зміни і одразу якийсь депутат її за пів сумки документів згасить.
Брехунам з ВР Показати IP 8 Червня 2015 22:52
За все народні обранці потрібно буде відповісти. Не думайте брехливі взяточнипи щовам все зійде з рук. Будете піддані народному суду. Тільки на нього надія
Вузу Показати IP 8 Червня 2015 23:15
Не критична-Бо вже "підмазали".тТак тримати !!!!
Ціна питання Показати IP 8 Червня 2015 23:33
за скільки поодався депутате? за 5тис $ ? чи більше. ?
Льоня Показати IP 9 Червня 2015 01:02
Хочу поділитися свіжими враженнями про Ягодинську митницю, пишу із- за кордону, тільки що виїхав і ще не повернувся. Перше: чомусь( незрозуміло ) велика черга із української сторони, служби працюють мляво, ніби спроквола, немає чіткості і зрозумілості в роботі. Друге: намагання поставити тебе в положення нижчевартості, принизити твоє достоїнство, свого роду мазохізм зі сторони державної служби, яка за мої податки мене ж і ставить у відповідну позу. Третє: намагання аргументувати позицію поїздки як ділової зустрічі Ягодинська митниця сприйняла цілком адекватно, за що їй респект і уважуха. Польський же митник на інфо про ділову поїздку в Нідерланди транзитом через Польщу сприйняв як бик червону шмату, хам і уособлення злості, що сприйнялося делегацією як образа українців, Таких працівників треба відправляти бичкам хвости крутити, хай там і спілкується із своїми колегами по інтелекту з налитими кров'ю очима, саме таким був митник польський мужлан натуральний на роботі 06.06.15 року із трьома зірочками на погонах . Соромно за таких жовчних, які працюють із людьми, вони позорять польську націю та ЄС, думаю що польським службам треба чітко і швидко реагувати на поведінку таких даунів .
Вася до Льоня Показати IP 9 Червня 2015 07:35
Ага, давай-давай, покеруй ))) Буде тобi- нижчевартостi!
Льоня до Васі Показати IP 9 Червня 2015 07:42
Ех Вася, Вася...
123 до Льоня до Васі Показати IP 9 Червня 2015 09:29
коментар було видалено
Надія Показати IP 13 Червня 2015 23:24
Так на цій митниці хабар на хабарі, і ми всі це знаємо, виходить одні перевіряючі депутати тільки не знають, і не бачать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus