USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Арештом Корбана керував офіцер СБУ, який брав участь у розгоні Майдану

1 Листопада 2015 12:31
Підозра, яку в суботу ввечері винесли лідеру УКРОПу Геннадію Корбану в головному слідчому управлінні ГПУ, містить комплекс статей, які не взаємопов’язані одна з одною. Крім того, вже стало відомо, що затриманням та обшуком в Дніпропетровську 31 жовтня керував офіцер СБУ Валерій Шайтанов, який брав участь у розгоні Майдану.

Про це йдеться на офіційному сайті УКРОПу.

Захисник Корбана Олексій Шевчук повідомив, що, згідно з попередніми даними, Корбану висунули підозру, зокрема, відповідно до ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна), ч.1. ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст.255 (створення організованої злочинної організації) Кримінального Кодексу України.

«Підозру прописано таким чином, щоб обрати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – повідомив Шевчук.

Він додав, що у процесі слідства не були задоволені клопотання захисту про надання затриманому медичної допомоги. Шевчук також звернув увагу, що матеріали кримінального провадження були відомі широкому загалу раніше, ніж захисникам.

«Слідство вчинило низку кримінальних правопорушень: зокрема протидія законній діяльності захисника, перевищення влади або службових повноважень. Ці статті дають нам право говорити про сфальшований характер справи. Крім того, слідчі не надали документів, які б підтверджували їхню можливість вчиняти процесуальні дії: постанову про призначення групи слідчих, витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань тощо», – повідомив він.

Відповідаючи на запитання, де відбудеться суд, захисник сказав: «Зараз відбувається фальшування справи, нам не дають можливості ознайомитись з документами. Суд може бути і в Чернігові, але, зважаючи на тяжкий стан Геннадія Корбана, захист буде докладати всіх зусиль, щоб він відбувся в Києві».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, політолог Вадим Селезньов стверджує, що затримання Корбана зробить УКРОП тільки сильнішим. Адже такі дії СБУ та Генпрокуратури свідчать про політичні репресії і зведення рахунків з УКРОПом, який добився дуже переконливого результату на місцевих виборах по всій країні.

Крім того, вже стало відомо, що затриманням та обшуком в Дніпропетровську 31 жовтня керував офіцер СБУ Валерій Шайтанов, який брав участь у розгоні Майдану. Про це заявив журналіст Юрій Бутусов.

«Операцією в Дніпропетровську керував генерал СБУ Валерій Шайтанов, який 18 лютого 2014 року командував однією зі штурмових груп, що захопила Будинок профспілок, який у квітні 2014-го вів переговори з командиром батальйону терористів «Восток» Олександром Ходаковським, а до Дня незалежності, 23 серпня 2015 року, удостоєний президентом України звання «генерал-майор», – написав Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

Операцией в Днепропетровске руководил генерал СБУ Валерий Шайтанов - который 18 февраля 2014 командовал одной из штурмов...

Posted by Юрий Бутусов on Saturday, October 31, 2015
Нагадаємо, УКРОП переміг на місцевих виборах на Волині - зокрема до Волинської обласної і Луцької міської рад.

Крім того, у Луцьку та Дніпропетровську в другий тур виборів мера виходять представники цієї політсили. Зокрема, кандидат на посаду Луцького міського голови від партії УКРОП Олександр Товстенюк набрав 31,8% голосів. Своєю чергою, Борис Філатов отримав 35,3% на виборах мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 1 Листопада 2015 12:37
Браво Пєтя! Браво БПП!!
Sieger до 123 Показати IP 1 Листопада 2015 12:45
Доречі, БПП розшифровується як Блок Політичних Повій. ;)
! Показати IP 1 Листопада 2015 12:39
Охорошеть!
Місцевий Показати IP 1 Листопада 2015 12:46
УКРОП - ми з вами !!!
саша Показати IP 1 Листопада 2015 13:28
Уроди сидять в кабінетах,нічого не роблять тільки "КЕШ" рахують від поборів з митниць та різних фірм які вони кришують.А Корбан хоч і єврей але не скупий гроші на армію тобто на добровольчі батальйони давав так там свої інтереси але все ж таки "сєпари"далі не пішли,а ці гниди це забули.
Шурик Показати IP 1 Листопада 2015 13:41
А деж люстрація??? Чи то вона сбу також не торкалась? А може всетаки і федорович не злодій? Бпп ви стали прихистком для колишніх ригіоналів но ви не тільки повторили їх "досягнення" на навіть зробили більше в коротший час! Браво шоколадний король! Ви підняли країну з колін,нагнули та маєте тепер народ у всі дірки почерзі всією правлячою верхівкою іноді запитуючі чи ми ще живі і одразу вставляєте нам кляпа до роту. Народе...браття та сестри що це робиться??? Один втік та розповідає що все підставили та винні попєрєднікі...а другий таке відчуття ніби тут і зараз мститься за нього даючи смоктати шоколадні вироби на палочці на якій він нас вертить! "Поймите, нас достало!"
Анонім до Шурик Показати IP 1 Листопада 2015 15:46
А який Яник злодій, коли він виграв свій суд проти нинішньої України? Так же само свій суд проти Укераїни виграв і його син, а його найближчий "подільник" виграв свій суд проти ЄС. Треба роз'яснювати те, що усі три суди - це міжнародні суди, яким повинні підкорятися як Україна так і ЄС?
321 Показати IP 1 Листопада 2015 15:38
А може затримання зроблено спеціально, щоб ще вище підняти рейтинг партії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus