USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Асоціація міст закликає подолати вето на зміни до Бюджетного кодексу

21 Липня 2009 16:35
Асоціація міст України та громад звернулася до усіх територіальних громад, органів місцевого самоврядування, політичних сил, представлених в парламенті щодо питання накладення президентського вето на Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України». Про це повідомляють «Волинські Новини». 
У зверненні йдеться: «20 липня 2009 року місцевому самоврядуванню України було завдано чергового підступного удару. Президент України, який згідно з Конституцією України має виступати гарантом конституційного права територіальних громад на місцеве самоврядування, наклав вето на Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», який саме і спрямований на зміцнення його фінансових гарантій.
Цей Закон розроблявся за безпосередньої участі Асоціації, він вистражданий тисячами територіальних громад, в першу чергу – сільських, селищних та міських (малих міст), які, у разі набуттям ним чинності, отримували шанс формувати свої бюджети відповідно до закону, а не по залишковому принципу, набути, хоча б мінімальні, ресурси для виживання та розвитку в умовах глибокої фінансово-економічної кризи. І ось, на цих сподіваннях ставить хрест людина, яка вступила на найвищий пост в Державі під лозунгом «Україна – держава самоврядних громад», а завершує свою каденцію з репутацією противника місцевого самоврядування.
У зв’язку з цим, Асоціація звертається до усіх територіальних громад, органів місцевого самоврядування, політичних сил, представлених в парламенті, до кожного громадянина спрямувати свої зусилля на подолання президентського вето та відкрити таким чином шлях до проведення бюджетної реформи вже в 2010 році. Це слід зробити негайно – вже на позачерговій сесії Верховної Ради України 24 липня 2009 року, а будь-яке затягування не дозволить сформувати місцеві бюджети 2010 року на нових принципах, закладених в Законі.
 
Для всіх зрозуміло, що руйнація місцевого самоврядування одночасно означає і руйнацію Держави в цілому. Тому ми висловлюємо сподівання на позитивний результат голосування в парламенті щодо подолання президентського вето на Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України».В свою чергу для обговорення ситуації, що склалася з ветуванням Президентом України Закону Асоціація планує 24 липня 2009 року провести біля будинку Верховної Ради України відкриті Загальні збори, на які запрошує всіх, кому не байдужа доля місцевого самоврядування в Україні».
Звернення прийнято на Загальних зборах Асоціації міст України та громад 21 липня 2009 року у Ялті, – інформує офіційний сайт Луцької міськради.
Луцький міський голова Богдан Шиба, який також бере участь у зборах АМУ, висловив свою позицію з приводу Президентського вето: «Президент України не повинен був цього робити. Адже Закон « Про внесення змін до бюджетного кодексу України» був наступним кроком у зміцненні фінансових гарантій  територіальних громад. Тому Волинське регіональне відділення АМУ разом з іншими 24 липня візьме участь у Загальних зборах біля Верховної ради України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus