USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ацетон у дітей: дослідження медиків Луцька проблеми 21 століття

3 Жовтня 2013 11:00
У зоні ризику щодо збільшення вмісту ацетону в крові - діти від 2 до 6 років. Про це розповідає лікар загальної практики сімейний лікар Ігор Дмитрук у Луцьку.
Дорослі теж можуть страждати від схожих симптомів, однак ризик захворювання значно зменшується після десятирічного віку.

«Спочатку не зрозуміли, що відбувається. Моя дитина ні на що не реагувала. Просто лежить і дивиться у стелю, байдужа до всього. Температура підвищена. Повна апатія. 3 роки дівчинці», - розповідає у розпачі лучанка Інна.

«У лікарні розказали про ацетон. Мовляв, хвороба теперішнього часу. Основна проблема - у харчуванні. Соки ці пити не можна», - додає жінка.

Дівчинка декілька днів провела в інфекційній лікарні. Тепер, каже Інна, вже краще.
Зі слів лікарів, після трирічного віку ймовірність захворювання не така висока, але от, мовляв, сталось.

КОМЕНТАР ЛІКАРЯ

«Ацетонемічний синдром може бути як первинним, так і вторинним, тобто розвиватися внаслідок інфекційних захворювань, післяопераційних станів тощо. Основною причиною появи первинного ацетонемічного синдрому – неправильне харчування, вживання неякісних продуктів чи продуктів із вмістом ГМО», - розповідає фахівець.

Зі слів медика, особливо небезпечним є період відлучення дитини від грудного вигодовування. Лікар наполягає: «Продукти для таких діток треба відбирати дуже ретельно».

Методи профілактики захворювання прості: збалансоване харчування, здоровий сон та перегляд телебачення не більше півтори години на добу. Окрім цього, медики рекомендують батькам час від часу перевіряти вміст ацетону у крові за допомогою відповідних тест-смужок, які занурюють у сечу.

Коли ж у дитини з невідомих причин почалася блювота, насамперед, треба підтримувати водний баланс організму мінеральними водами, сухофруктами, содовими розчинами.

Однак лікарі наполегливо радять не займатися самолікуванням і при перших симптомах звертатися до спеціалістів. Оскільки невчасне надання фахової допомоги може призвести до трансформації ацетонемічного синдрому у подагру, сольовий діатез чи цукровий діабет вже у дорослому віці.

Довідка:
Ацетонемічний синдром або недіабетичний катоацидоз – сукупність симптомів, які спричинені надлишковим вмістом кетонових тіл у крові. Простими словами – це захворювання, яке супроводжується підвищенням температури, болем у животі та блювотою із запахом ацетону. Внаслідок страждає імунна система та шлунково-кишковий тракт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
до ВН Показати IP 3 Жовтня 2013 11:48
ацетон у крові???перевіряти смужками??ви нічого не напутали,взагалі ацетон перевіряється смужками у сечі
мама до до ВН Показати IP 3 Жовтня 2013 12:29
ацетон знаходиться в крові і його виявляють спеціальними тест-смужками. а відносно сечі - це вже з інструкції по використанню цих смужок. Все нормально написано, читайте правильно.
Мабуть порада Показати IP 3 Жовтня 2013 12:08
Було якось таке в доньки (3 чи 4 роки тоді їй було), то дали випити трішки "Хлорофілу" (це не реклама!!!), гомеопатичний засіб, така зелена солоденька рідина. Пройшла та хвороба за кілька годин. Просто чудо якесь відбулося...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus