USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький гуртожиток нарешті приймуть у комунальну власність

24 Червня 2015 15:36
Мешканці гуртожитку за адресою вулиця Привокзальна, 13 мають шанс реалізувати свої житлові права. Принаймні перший крок до цього зробили луцькі депутати.

Депутати Луцької міської ради прийняли рішення про те, що міська рада згідна прийняти гуртожиток на вулиці Привокзальна, 13 в комунальну власність.

Нагадаємо, луцький гуртожиток, потрохи руйнується ось уже який рік поспіль. Його власник, приватне підприємство – швейна фірма, на балансі якого приміщення перебуває вже близько 10 років, не займається обслуговуванням будинку. Зі слів самих мешканців, функція «господаря» обмежується тим, що він збирає плату за утримання будинку. Водночас самі мешканці не мають права робити ремонт у приміщенні, бо не є його власниками.

Власне, це питання розглядали минулого тижня на засіданні виконкому, куди прийшли самі мешканці будинку.

Одним з акціонерів товариства є депутат міської ради Олена Голєва, яка володіє 11% акцій швейної фабрики. Вона попросила в депутатів підтримати проект рішення. Зі слів депутата, це рішення юридичної сили як такої не матиме ще до рішення зборів акціонерів, але це може стати аргументом на користь передачі гуртожитку в комунальну власність. І пані Голєва ініціює такі збори.


Депутат дуже здивувалася, чому міські чиновники не звернулися до неї особисто, а розпочали проти неї масштабну кампанію в ЗМІ. А сама вона нібито вчора вперше побачилася з лучанами. І це при тому, що історія з протистоянням мешканців гуртожитку і акціонерів триває давно.

Власне, проект рішення про прийняття гуртожитку на баланс міської ради підготував департамент ЖКГ. Як зазначив голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, незважаючи на автора проекту рішення, його треба прийняти.

«Дякую Олені Голєвій за її позицію. Щиро вболіваю і сподіваюся, що питання розв’яжеться. Чомусь воно досі залишалося поза увагою депутатів і власників фабрики. Немає нічого страшного, щоб питання вносив департамент ЖКГ, а не група», - зауважив депутат.

А член групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук пояснив пристальну увагу до проблем мешканців щ й тим, що цей будинок розташований на його виборчому окрузі і він, як депутат, не може ігнорувати проблеми своїх виборців. А на виконкомі розглядали питання надання статусу аварійного гуртожитку. Але його не прийняли, бо тоді б довелося відселяти мешканців.


Про поведінку власників та проблему зі скандальним гуртожитком Інформаційне агентство Волинські Новини писало нещодавно: мовляв, акціонери, яким належить будинок, і які власною безгосподарністю довели помешкання до руйнування, вперто не бажають йти на контакт із мешканцями та ігнорують будь-які спроби дійти компромісу.

Зрештою, депутати проголосували за прийняття проекту рішення. Тож, якщо акціонери під час зборів вирішать віддати гуртожиток людям, то вони зможуть приватизувати своє житло. А сьогодні, 24 червня, відбудеться зустріч з мешканцями будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus