USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Башкаленко:«Свобода» провокує суспільну напругу, зазіхаючи на святе*

13 Червня 2013 20:15
Закликаючи вилучити термін «Велика Вітчизняна війна» з усіх нормативно-правових документів, Всеукраїнське об`єднання «Свобода» провокує суспільну напругу, - переконаний керівник волинського обласного осередку Партії регіонів Олександр Башкаленко.

На його думку, народні депутати від фракції «ВО «Свобода» зазіхнули на святе – пам'ять про переможців у Другій світовій війні, про ратні подвиги і ріки пролитої крові ветеранів, зрештою, про мільйони загиблих українців від рук нацистів.

«Дико чути, як ідеологи «Свободи» Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин закликають вилучити з нормативно-правових документів, шкільних і студентських підручників термін «Велика Вітчизняна війна». Мовляв, ця назва є суто радянською, комуністичною, що досі вживається нібито на догоду ідеологічній концепції Росії. Натомість, ідеологи націоналістичної партії хочуть втиснути Велику Перемогу в тісні рамки історичних підходів хронікерів Євросоюзу та Сполучених Штатів. Хоча не є таємницею, що тамтешні ідеологи, м’яко кажучи, применшують роль Радянського Союзу, зокрема й України, у перемозі над нацистською Німеччиною, вважаючи відкриття другого фронту чи не вирішальним фактом у всій війні. Про викривлене європейське бачення свідчить і образ українця в голлівудських та європейських воєнних кінострічках, де зазвичай наших земляків зображають поліцаями, антисемітами та охоронцями концтаборів. Хіба такої слави заслуговують наші ветерани?» - наголошує політик.

Він також висловлює подив та обурення через аргументи «свободівців», які подали до парламенту проект постанови про відміну терміну «Велика Вітчизняна війна»: «Наприклад, Ірина Фаріон закликає ліквідувати термін через те, що назва нібито «провокує непорозуміння і конфлікти в українському суспільстві». Однак навіть дитині зрозуміло, що саме таке втручання в історію, зазіхання на пам'ять про Перемогу спричинить суспільний неспокій. Де логіка? Можливо, її поклали на поталу партійним популістським інтересам, перетворили на примітивний піар?».

Олександр Башкаленко також звертається народних обранців від «Свободи» з запитанням про те, звідки у них упевненість, що термін «Велика Вітчизняна війна» дратує українців: «Запитайте один одного, своїх батьків і дідів – хто і коли конфліктував через це, як нас у тому переконують «свободівці»? Це - неправда, банальна брехня. Бо не можуть мільйони нащадків тих, хто поклав життя заради мирного неба, плюндрувати пам'ять про загиблих – не по-християнськи це, не по-людськи. Хоча… Виявляється, є й такі українці?».

Крім того, на думку Олександра Башкаленка, простих українців уже насторожує постійність, із якою ідеологи ВО «Свобода» оприлюднюють реакційні заяви. «Нещодавно вони запропонували відмінити святкування Дня Перемоги, замінивши його Днем скорботи. То невже наші діди-прадіди в роки Великої Вітчизняної війни жертвували життям, щоб купка самозакоханих політиків розтоптала пам'ять про героїв-визволителів?!» - наголошує політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Громадянин України Показати IP 13 Червня 2013 20:30
Якщо чесно-ПР-те саме, нажаль
Громадянин України Показати IP 13 Червня 2013 20:47
Це все при тому, що щодо ПР залишаюся при власної думці.
загреб Показати IP 13 Червня 2013 21:50
Он еще забыл сказать стандартную фразу рыгоботов о том как дедам в спину стреляли.
Башкаленку Показати IP 13 Червня 2013 22:26
Як можна бути таким тупим?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus