USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Байцим каже, що у Волинській ОДА корупції немає

17 Вересня 2008 13:14

Волинські держслужбовці організували семінар, щоб зменшити рівень корумпованості серед своїх колег, – повідомляє 17 вересня репортер «Волинських Новин».

Семінар «Організація роботи та перспективи вжиття заходів антикорупційного характеру в роботі органів виконавчої влади», який відбувся, очолював начальник управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський. Серед почесних гостей був і заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим, який поділився своїми враженнями від запрошення на цей захід.
«Для чого його проводити? У нас в адміністрації нема корупції. І у всіх її відділах також», – наголосив пан Байцим. Однак, аналізуючи інформацію рейтингу економічного розвитку світових країн та місце у ньому України, погодився, що проблема корумпованості для нашої держави дуже актуальна. «Корупція – серйозна перепона для розвитку економіки України», – висловив свою думку Василь Байцим.
Валентин Малиновський вважає, що причиною корумпованості серед держслужбовців є впевненість на 99,9% у безкарності за їхні незаконні дії. Для прикладу він навів статистичні дані рівня корупції серед органів виконавчої влади 2007 року. Отже, найбільш корумпованим містом виявився Київ – 54,4% чиновників столиці беруть хабарі. Однак  до адміністративної відповідальності притягнуто лише 0,12%.
Волинська область у згаданій статистиці має «середні позиції» серед областей України займає. Її показники – 34% чиновників краю беруть хабарі і лише 0,93% з них за це притягувалися до відповідальності.
Однин із методів боротьби з корупцією, який запропонував пан Малиновський, – декларування не тільки доходів чиновників, а і їхніх витрат. Саме порівняння цих показників дасть змогу виявити несанкціоновані доходи. Цією практикою, за словами начальника управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області, користуються майже у всіх економічно розвинутих країнах світу.
Довідково:

Прес-секретар прокурора Волині Жанна Воробйова під час прес-клубу 5 вересня наголосила, що найбільше справ зі всіх \"корупційних\", що перебувають у прокуратурі області, пов’язані із грішми. Зокрема, по чорнобильському управлінню ВОДА порушено дві справи. Там фігурують значні суми: понад 400 тисяч та 146 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лихий Показати IP 17 Вересня 2008 13:55
Нема? А куди ділась?
Анонім Показати IP 17 Вересня 2008 17:49
землею ОДА не розпоряжається, бюджет не ділить, міський трансорт, маршрути також, то й корупція відсутня...:)
Анонім Показати IP 17 Вересня 2008 22:55
Приклад керівництва Байцима та безпосередньо його вміння реалізовувати проекти, зокрема фінансовані ЄС, сьогодні можна яскраво побачити на прикладі діяльності такої організації як ВОБізнес-Інкубатор. [вирізано - політична цензура] такий проект та так підставити людей - це треба вміти !!!
Байцим_ананіму Показати IP 18 Вересня 2008 09:19
Попробуйте самі створити громадську організцію, структуру, команду утримувати її не мене трьох років..., випалачуючи всім зарплату та податки, пройти ад всіх перевіряючих структур три роки - бо в іншому випадку ЄС не приймає заявки) організувати та написати проекти на декількох мовах, отримати фінансування одного із них з фондів ЄС при шаленій конкуренції та реалізувати цей проект створивши умови іншим - таким як ви СПОЖИВАЧАМ, а потім ще вислуховуйте від них коментарі в свою адресу...) розкажіть краще хто ви не ховаючись та що конкретно зробили корисного у цьому житті для себе, своїх близьких, свого колективу, свого бізнесу, свого міста та своєї Батьківщини, чи вам усі зобовязані у цьому житті із самого народження???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus