USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Біля Єгипту знайшли корабель віком 2300 років з безліччю артефактів

10 Серпня 2023 00:47
У Єгипті морські археологи виявила останки затонулого у III ст. до н. е. корабля на ділянці в Середземному морі, приблизно за 650 метрів від пляжу Ель-Аламейн.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Egypt Independent.

Очільник сектору єгипетських старожитностей при Вищій раді старожитностей Айман Ашмаві розповів, що під час археологічних розвідок у регіоні було виявлено залишки дерева затонулого корабля, а також сотні гончарних виробів.

Читати ще: Сербські шахтарі знайшли давній римський корабель

До них належала велика кількість глечиків (амфор), привезених з острова Родос у Греції. Їх використовували в давнину для зберігання і транспортування вина.
Ашмаві зазначив, що ці глечики було знайдено на затонулому острові поряд із кораблем, що вказує на те, що він зазнав аварії після того, як зіткнувся із сушею під час комерційного рейсу.

Відкриття також надає нові докази статусу Єгипту і регіону з погляду торгівлі, економіки й туризму на додаток до наукової важливості знахідки.

Місія завершить підводні розкопки протягом сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus