USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Бюджет-2024: як у наступному році фінансуватимуть культуру Волині

5 Грудня 2023 18:48
Для реалізації на Волині державної політики з питань культури, мистецтв і охорони культурної спадщини та виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтв та охорони культурної спадщини на 2024-2025 роки у проєкті бюджету на 2024 рік передбачили граничні видатки у розмірі близько 163,5 млн грн.

Про це повідомив директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук, інформують у Волинській ОВА.

Фактично вся сума – це видатки на захищені статті. Зокрема, на заробітну плату – 117,7 млн грн, нарахування ж на оплату праці – 23,8 млн грн, оплата комунальних послуг і енергоносіїв складає 11,9 млн грн, а також виплати стипендій студентам коледжу – 4,1 млн грн (а це близько 45% від загальної кількості студентів).

Читати ще: Пріоритет – допомога ЗСУ, але з належною увагою до культури: у Волиньраді обговорили бюджет на наступний рік

Йдеться про забезпечення діяльності мережі закладів культури, які фінансуються з обласного бюджету. Це 11 установ: Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка, Волинський академічний обласний театр ляльок, Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», Волинський краєзнавчий музей (6 відділів), Волинський обласний науково-методичний центр культури, Волинська обласна філармонія, Волинський фаховий коледж культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, Волинська обласна бібліотека для дітей.

Читати ще: У 2024 році обласний бюджет Волині зменшиться на 150 млн грн

На незахищені поточні статті видатків (придбання матеріалів, пожежна охорона, утримання будівель, послуги звʼязку (не капітальні видатки) згаданим установам передбачено 5,9 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus