USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Бюджет, призначення і коронавірус: перша цьогоріч сесія Волиньради. Фоторепортаж

12 Лютого 2020 20:12
Перша в цьому році сесія Волинської обласної ради зібралася на сесійне засідання 12 лютого, аби розглянути обласний бюджет на 2020 рік, заслухати звіти депутатів і призначити директорів низки комунальних підприємств.

На жаль, уже традиційно розпочалося засідання хвилиною мовчання – голова облради Ірина Вахович запропонувала вшанувати загиблих українських героїв.

«Із сумом вимушена повідомити, що внаслідок бойових дій, отриманих травм чи посттравматичних розладів передчасно пішли з життя наші земляки-волиняни», – сказала вона.
Не минулося й без приємних несподіванок – депутат Роман Микитюк отримав орден… за пам’ятник. Так, відзнаку «Честь. Мужність. Пам'ять» йому вручили за фінансування спорудження пам’ятного знаку воїнам-афганцям у Турійську.
Водночас у зв’язку з виходом зі складу фракції БПП «Солідарність» депутата Валентина Кошельника фракція, у складі якої залишилося менше чотирьох депутатів, припинила свою роботу.

Опісля депутати мали змогу озвучити свої запити або запитання. Обранці громади звертали увагу на такі проблемні питання, як ремонт доріг в області, підвищення тарифів на природний газ, вивчення в закладах освіти новітніх героїв, а не персонажів русского міра, екологічний податок тощо.
Переймалися обранці громади й долею сусідніх країн. У залі навіть прозвучала пропозиція допомогти «братньому китайському народу» в боротьбі з коронавірусом.
Відзначимо, що вдруге на сесію не з’явився голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Як пояснила Ірина Вахович, він відсутній у сесійній залі за станом здоров’я, замість нього – заступник.

На сторінці Волинської ОДА у фейсбуці, своєю чергою, повідомили, що Юрій Погуляйко перебуває з робочим візитом у Києві.
Першим на порядку денному був звіт прокурора області Тараса Безрукого. Він розповів, що за минулий рік рівень злочинності найбільше зріс у Володимир-Волинському і Камінь-Каширському районах, а також у Володимирі-Волинському, Луцьку та Нововолинську. А на запитання про те, як можна побороти злочинність, запропонував розмістити скрізь камери моніторингу.
Найголовнішим питанням порядку денного був обласний бюджет на 2020 рік. На диво, депутати прийняли його без жодних суперечок чи дискусій.

«Бюджет на 2020 рік є. Вітаю всіх», – сказала після голосування Ірина Вахович.
Зауважимо, що дохід обласного бюджету цьогоріч становить усього 2,724 мільярда гривень.

Чимало прийняли на 28-й сесії й кадрових рішень. Обрали, зокрема, директорів госпіталю ветеранів, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також закладів освіти.
Останніми розглянули звернення депутатів, які запропоновано скерувати центральній владі. Мова йшла, до прикладу, про прикордонні райони, фінансування госпіталю ветеранів і закладів, де лікують хворих на туберкульоз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus