USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бізнес потерпає від податкового тиску. Волинські депутати б’ють на сполох

16 Березня 2023 16:23
До спеціально створеної робочої групи при Волинській обласній раді надійшло понад 60 телефонних повідомлень і десять офіційних письмових звернень від представників волинського бізнесу щодо тиску податкових органів. У звʼязку зі свавіллям податківців депутати вирішили вчергове звернутися до Києва.

Про це йшлося 16 березня під час сесії Волинської обласної ради. Депутати розглянули проєкт рішення про інформацію щодо результатів діяльності робочої групи з питань, що виникають у сфері діяльності Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, у вересні 2022 року депутати облради звернули увагу на порушення норм чинного законодавства Головним управлінням Державної податкової служби України у Волинській області. У зв’язку з порушеннями вони звернулися до очільників ДБР, НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

19 жовтня голова Волинської обласної ради Григорій Недопад підписав розпорядження про створення робочої групи з вивчення питань, що виникають у сфері діяльності Головного управління ДПС у Волинській області.

Читати ще: «Там, де є податківці, без хабара не обійдешся»: волинські підприємці хочуть побороти свавілля ДПС

Перше засідання робочої групи відбулося 25 жовтня 2022 року за участі представників облради, облдержадміністрації та підприємців. Останні розповіли, що стикаються з випадками зумисного та безпідставного блокування податкових накладних із боку працівників Головного управління Державної податкової служби у Волинській області.

У листопаді 2022 року на сесії депутати облради вирішили звернутися до Кабінету Міністрів і Президента України, ДПС України щодо невідповідності займаній посаді в. о. керівника ГУ ДПС у Волинській області Сергія Лисеюка.

Читати ще: Голову Волиньради та керівника ОВА не пускали у приміщення податкової. Відео

Депутат, голова робочої групи з питань, що виникають у сфері діяльності Головного управління ДПС у Волинській області Володимир Бондар інформував, що за період діяльності до робочої групи надійшло понад 60 телефонних повідомлень та подано десять офіційних письмових звернень від представників бізнесу Волині щодо тиску податкових органів.

Усі наявні матеріали за підписом голови Волинської обласної ради направлено голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів Ярославу Железняку.

«Наші матеріали ляжуть в основу рішень, прийнятих на рівні ВРУ», – висловив сподівання Володимир Бондар.

Також додав, що відповідні заяви було надіслано в різні установи, зокрема у ДБР та Державну податкову службу. Від багатьох було отримано лише відписки.

Члени робочої групи бачать доцільність знову звернутися, зокрема, до Державної податкової служби вже нового керівництва та до Державного бюро розслідувань, аби вони провели відповідні розслідування та притягнули до відповідальності винних осіб.

Депутати підтримали проєкт рішення про повторне звернення до Уряду, ВРУ, Президента, ДПС та ДБР задля захисту платників податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Хз Показати IP 16 Березня 2023 20:10
Поки внукам грошенят не заробить посаду не кине
Всім Показати IP 16 Березня 2023 20:31
Торгаші то є прошарок суспільства паразитуючого типу!
J,Обама Показати IP 16 Березня 2023 21:30
Податкова виконує свої функції !!! Спробуйте поперти на податкові органі у Німеччині або Франції , а США ??? Cпробуйте - відразу за грати і конфіскація до сьомого коліна ...
бабамі до J,Обама Показати IP 16 Березня 2023 22:46
ти не рівняй старший палець з трамвайною ручкою. податкова в УРКАїні - це як віз з чотирма дишлами і колесами, які крутяться на 360 градусів. вже не кажу про їхні бездонні кишені
скептик Показати IP 16 Березня 2023 22:47
а до суду вумні підприємці не пробували звертатись ? відразу по накатанній схемі - через кума, свата, брата
Анонім до скептик Показати IP 17 Березня 2023 09:25
Давно в Україну приїхав ??? В нас самі чесні суди з нульовою толерантністю до корупції і повною незалежністю від гілок влади "$"__"€"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus