USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодійні внески в медзакладах Луцька пропонують платити через термінал

11 Січня 2017 08:46
У міському управлінні охорони здоров'я визнають: без благодійних внесків медичні заклади міста не впораються. Депутати пропонують їх облікувати посередництвом терміналів.


Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 10 січня.

Зокрема, стало відомо, що міська лікарня потребує 1,5 мільйона на заміну трубки для літотриптора (апарату для дроблення каменю в нирках). Депутати зауважили: пацієнти сплачують благодійні внески, тож, відповідно апарат мав би таким чином «заробити на себе». Однак, зауважила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, ніхто не веде обліку скільки певний апарат залучив благодійних внесків.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував платити ці благодійні внески через термінали. Та начальник міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук переконує: це обійдеться дорожче, аніж зарплата касира. Натомість депутат Борис Смаль зауважив: плата через термінал забере готівку з обігу, а це нікому не вигідно. Крім того, додав депутат Сергій Була, в кожній поліклініці є банківські термінали, тож після переговорів з банком це можна було б організувати.

Микола Якимчук, своєю чергою, зауважив: медицина наразі в такому стані, що без благодійних внесків – не виживе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Іван Показати IP 11 Січня 2017 09:05
які ці депутати розумні!
sv Показати IP 11 Січня 2017 09:28
Слушна пропозиція. Зрештою, нікуди без цих "благодійних" внесків у лікарні не подінешся, то хоч облікувати їх можна буде і спрямувати на щось дійсно потрібне, а не в кишені "бідних" лікарів чи медсестер.
Я Показати IP 11 Січня 2017 09:31
А чи є ці всі платежі добровільними? Людей нахальним чином заставляють писати заяви про добровільність!!!
sms Показати IP 11 Січня 2017 10:14
Прошу називати, так звані, "благодійні внески" правильно - оплата за медичні послуги. Якщо медицина не може вижити без "благодійних внесків", то "шановні депутати" і чиновники від медицини вирішуйте це питання на відповідному рівні, а не за рахунок пацієнтів .
вічному опозиціонеру Показати IP 11 Січня 2017 10:30
Це вам пане чечелюк перша відповідь на заказуху. напів-мудрець, напів-невіглас
Лучанка Показати IP 11 Січня 2017 10:49
До чого тут управління освіти?
Аналітик Показати IP 11 Січня 2017 11:09
Благодійні внески в лікарнях : - це "добровільно - примусові " побори з немочних , хворих людей ...!!! Я навіть більше поважаю злодія , він дає шанс своїй жертві / замки став хороші , сигналізацію і т.д. / , а в лікарні НІ ...!!!
Лучанин Показати IP 11 Січня 2017 11:47
Через який банк хочете гроші прогнати? Кому ще хочеться нажитися на "благодійних" внесках? Що реально отримає медицина після всіх благодійників? Відсотків 10 хоч лишиться?
Анонім Показати IP 11 Січня 2017 11:55
про реформування медичної галузі мова ведеться не один рік, але все залишається на своїх місцях. однозначно так звані благодійні внески не є благодійними, а добровільно-примусовими. так узаконьте на державному рівні так звані медичні каси, розробіть кошториси користування дорогим обладнанням (МРТ , УЗД , рентген і т.д.) і людина буде накопичувати на своєму рахунку кошти для подальшого використання, але забороніть ганебну корупційну практику оплати готівкою під виглядом благодійної допомоги. треба здійснювати також депутатський контроль за використанням медзакладами виділених з бюджету коштів.
Медик ЛМКЛ Показати IP 13 Січня 2017 19:26
заберіть вви депутати ту Лору Духневич від нас, пограбувала лікарню, бізнесменша. весь кеш іде через неї в кішені

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus