USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Боротьба з незаконними прибудовами в Луцьку: суд зобов’язав власника здійснити демонтаж

23 Листопада 2021 18:54
Розглянувши позов Луцької міської ради, Луцький міськрайонний суд скасував протиправне рішення скандального чорного реєстратора щодо державної реєстрації переведення квартири на першому поверсі в комерційний об’єкт і зобов’язав власника помешкання демонтувати незаконно прибудовані сходи.

Ідеться про переведення однієї з квартир на першому поверсі на вулиці Кравчука, 10 у комерційне приміщення, незаконну добудову сходів і втручання в опорні конструкції будинку.

Державну реєстрацію переведення квартири в комерційний об’єкт виконав сумнозвісний реєстратор Куклинської сільської ради Віталій Ященко.

Суд не тільки скасував його рішення, а ще й зобов’язав власника помешкання усунути за власний рахунок зовнішні сходи, добудовані до квартири, що перешкоджали користуванню земельною ділянкою комунальної власності. Також на нього покладено обов’язок сплатити судовий збір.
Як зауважив Луцький міський голова Ігор Поліщук, міськрада звернулася до суду з вимогою скасувати державну реєстрацію, аби допомогти мешканцям та попередити подальші втручання в конструктивні елементи будинку.

Як неодноразово повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в Луцьку працюють недобросовісні реєстратори, які переводять квартири на перших поверхах у комерційну забудову.

У місті частішають випадки, коли недобросовісні підприємці викуповують квартири на першому поверсі і з часом незаконно переоблаштовують їх під комерційні приміщення. Необхідні дозволи вони отримують поза спиною міської ради за допомогою так званих чорних реєстраторів.

У Луцькій міській раді намагаються активно протидіяти таким випадкам. Наприклад, минулого місяця було призупинено незаконну добудову нежитлового приміщення на вулиці Ковельській, 66. А нещодавно за скаргою міськради Міністерство юстиції призупинило доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ререєстратору Віталію Ященку, який здійснював реєстрацію без належних документів. Також Мін’юст скасував рішення щодо реєстрації права власності на житловий будинок з приміщеннями на проспекті Відродження, 29а.

Нагадаємо, раніше міськрада вже проводила перевірки об’єктів незаконного будівництва та тих, де були порушення, а також зверталася до правоохоронних органів через незаконне будівництво на проспекті Відродження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 23 Листопада 2021 19:12
Дуже добре. Аби то був початок. Бо гидко на ту всю ,,архітектуру,,дивитися- Луцьк нічим Шанхай стає. Особливо у спальних районах. Хто що хоче, то собі городить...жах !
! до 123 Показати IP 23 Листопада 2021 20:06
А ти був у Шанхаї, ти бачив, яка там архітектура ? Ти чого Шанхай принижуєш ? Соромити треба Луцьком !
123 до ! до 123 Показати IP 23 Листопада 2021 21:34
Може бути Сайгон. Влаштовує?
! до 123 Показати IP 24 Листопада 2021 16:38
Так ти й в Сайгоні не був. Далі свого Задр*щенська ти нікуди не виїзжало.
Василь Показати IP 23 Листопада 2021 21:51
На вулиці Воїнів-афганців, 7 відбувається реконструкція магазину. Вже повним ходом будують другий поверх. А паспорта будівництва досі немає. Виникають сумніви щодо законності такого будівництва
Анонім до Василь Показати IP 24 Листопада 2021 14:21
Вася,ти пиши у відповідні органи,а не сюди
Василь до Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 16:39
А мені сцикотно, я хочу щоб то хтось інший зробив.
Василь до Анонім Показати IP 31 Грудня 2021 10:35
Я ще 31.10 писав через додаток 15-80 Луцьк. Відповіли, що призначили перевірку. А 24.11 справді з'явився паспорт будівництва. Правда по їхньому проекту другий поверх має таку висоту, що двоповерхова будівля виглядає як триповерхова.
місцева до Василь Показати IP 2 Грудня 2021 16:19
на фасаді вулиці висить паспорт, будь те уважніші)
Василь Показати IP 24 Листопада 2021 10:22
І знову пані Сабатюк.То ІТП за 850т.гр. без згоди мешканців,то прибудову до будинку.Крутить тим будинком,як собака хвостом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus