USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Брудний одяг – не благодійництво», – засновниця соціальних контейнерів у Луцьку

5 Листопада 2020 20:41
Проєкт зі збору вживаного одягу, взуття, іграшок та книг у Луцьку діє вже три роки. Проте його засновниця Олена Кравчук запевняє: при фасуванні одягу, який люди вкидають у соціальний контейнер, доводиться більшу частину викидати у смітник або передавати на ганчірки, бо він не придатний до вжитку.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, передає Конкурент.

«Дехто вважає «благодійністю» вкинути брудний, подертий одяг або який лежав у дідуся/бабусі в шафі 20 років і після їхньої смерті принесений у контейнер. Люди, це не «благодійність», а трішки інше слово. Хай ви вкинете дві-три речі, але хороші, а не мішки «непотребу», який варто давно спалити. Про мішки, які не влазять в контейнер і просто залишаються під ним, то вже окрема тема», – наголошує вона.

Олена Кравчук нагадує: мета проєкту – дати друге життя одягу, який ви вже не носите, але який в гарному стані і його залюбки зможе доносити не лише той, хто потребує, але й ваша подруга чи друг.

«У людей бувають різні ситуації в житті, але це не означає, що вони мають доношувати «дрантя» або їхні діти мають гратися машинками без коліс і розфарбованими ляльками без рук чи ніг або ж читати книги без всіх сторінок і цей список можна продовжувати! Давайте будемо творити добро від щирого серця. Це так важливо у такі непевні часи!» – йдеться у повідомленні.
Як відомо, перші контейнери в Луцьку з’явилися ще в грудні 2016 року. Лучани, які мають одяг, взуття чи дитячі іграшки у доброму стані та готові ними безплатно поділитися, приносять майно до спеціальних контейнерів. Волонтери фасують речі, а громадяни, які потребують одяг, можуть його так само безплатно взяти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Перший... Показати IP 5 Листопада 2020 22:01
...раз про таке чую. Сам би віддавав ще нормальні речі. Де таке є?
Анонім до Перший... Показати IP 6 Листопада 2020 02:39
ЖК «Яровиця» в дворі
Юля до Перший... Показати IP 6 Листопада 2020 07:41
Біля ЦНАП стоїть такий контейнер, тільки зі сторони П'ятницької гірки .
Оксана до Перший... Показати IP 6 Листопада 2020 08:30
Біля Цнапу та у дворі Яровиці
Роман до Перший... Показати IP 6 Листопада 2020 09:24
Зі зворотної сторони ЦНАП на вул.Л.Українки
Олена Показати IP 6 Листопада 2020 01:00
Де саме в Луцьку розташовані контейнери???
Лучанин до Олена Показати IP 6 Листопада 2020 09:23
Колись були біля собору у центрі і біля ЦНАПУ. Можливо і зараз є.
Луцьк Показати IP 6 Листопада 2020 05:56
За ЦНАПом.
Свідок Показати IP 6 Листопада 2020 11:57
Саме ці фото вже були оприлюднені у соцмережах (фейсбук) якимсь обуреним волонтером. Тільки він писав, що сам займається благодійністю і ці речі йому пересилають люди, а за пересилку платить він сам!!! Розберіться ж, будь-ласка, хто говорить неправду....
Фашист Показати IP 7 Листопада 2020 11:20
Скрізь брихня ,огидна брихня падальщики,заробляють скрізь навіть на трупах ,благодійники херові
Антон Показати IP 9 Листопада 2020 00:28
Ну якщо Людина дійсно потребує одягу. То не буде такою привередливою . Брудну звичайно кидати неможна. Це в норми безпеки санітарної і взагалі неприємно. А от слова про одяг в гарному стані натякають на думку що це вже не для соціально незабезпечених а для секонду одяг збирають. І я згоден що одяг не повинен бути там з поламаними замками чи рваний. Але вибачте ще і хороші речі старі вас не влаштовують. Тобто якщо тепла куртка не можна це вже все застаріла ) ну таке собі благодійництво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus