USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Били та ставили на коліна військового, бо хотів доповісти про порушення: подробиці затримання військкомів на Рівненщині

27 Липня 2023 14:28
Працівники ДБР викрили посадовців Рівненських обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які побили підлеглого та знущалися з нього.

Полковник та підполковник довідалися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Вони вирішили цього не допустити та побили чоловіка, інформує пресслужб ДБР.

Керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, а керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Під час проведення «виховних заходів» в хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення.

26 липня 2023 працівники ДБР провели шість обшуків за місцем роботи, проживання та у транспортних засобах керівників центрів комплектування.

Було виявлено та вилучено мобільні телефони, один із яких належить постраждалому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка.

У керівника Рівненського районного ТЦК та СП було вилучено 8 пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, знаряддя для вживання наркотичних речовин.

Посадовця затримано. Йому оголошено про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Керівнику обласного ТЦК та СП оголошено про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Військовослужбовця також затримано. Ініційовано звернення до слідчого судді щодо обрання затриманим запобіжних заходів та відсторонення від посад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правда Показати IP 27 Липня 2023 15:33
А на Волині,повне ла....одні корупціонери,в числі перших,скоро все дізнаємось і хлопаки з передової не пробачать!
123 до Правда Показати IP 27 Липня 2023 16:23
Не сміши мої тапки)))) Сам то хоч віриш у те, що пишеш?
"пасивіст" до Правда Показати IP 11 Серпня 2023 18:52
Точно так само на хлопців з передової надіялися у 14-15 роках: прийдуть і розберуться. Розібрались?
Василь Показати IP 27 Липня 2023 16:52
Поки на посади не прийдуть волонтери та військослужбоці демобілізовані ,-навряд чи можуть бути радикальні зрушення у вирішенні питання корупції.Також покарання повинні бути відповідні.З відшкодуванням завданої шкоди +штраф.Інакше навряд чи нам бачити ЄС та НАТО.
Пупкін Показати IP 27 Липня 2023 17:42
Поки не почнуть садити суддів всіх рівнів і забирати їх статки, нічого не зміниться, скільки б не ловили хабарників,злодіїв, шпигунів, і всяку срань, в тому числі і мажорчиків, їх всерівно виправдовують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus