USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Битва за майно» у Волиньраді закінчилася «бойовою нічиєю»

24 Липня 2009 15:23
Депутатам Волинської обласної ради не вдалося прийняти в цілому рішення «Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонується приватизувати у 2009 році», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Проект рішення депутати спочатку прийняли за основу. У ньому не було спірного пункту щодо приміщення по вулиці Володимирській, 55, який викликав дискусії під час колегії облради.
 
Депутат Сергій Слабенко запропонував у першому пункті (частина приміщення аптеки на проспекті Волі, 3 – «ВН») встановити мінімальну ціну у розмірі не менш ніж 220 тисяч гривень, адже приміщення – у центрі Луцька. Однак пан Слабенко вважає, що треба виключити пункт №2 щодо продажу корпусу патанатомії обласної інфекційної лікарні. Натомість цю будівлю варто використати для зміцнення матеріальної бази цієї лікарні. Керівник «нашоукраїнців» у Волиньраді наголосив, що БЮТ йшов на вибори з вимогою, що комунальне майно повинне відчужуватися лише прозоро і на конкурсній основі. Однак пропозиція Сергія Слабенка достатньої кількості голосів не набрала.
 
Голова тимчасової депутатської комісії з питань приватизації Петро Олешко зазначив, що приміщення на Волі, 3 – це «комірчина неправильної форми без вікон» площею 22 квадратних метри. Її вартість, за експертною оцінкою, – 180 тисяч гривень. Ринкова ціна – орієнтовно 200 тисяч гривень. Пропозиція щодо такої мінімальної ціни знайшла підтримку серед депутатів.
 
Депутат Наталія Янко зазначила, що вона – проти приватизації корпусу інфекційної лікарні, однак тут немає політичних мотивів. Вона зазначила, що Луцька міськрайонна СЕС дала своє заключення щодо цієї проблеми, текст якого є у голови облради Анатолія Грицюка. У цьому документі стверджується, що приміщення корпусу патанатомії найкраще використати для потреб інфекційної лікарні. У випадку, якщо приміщення продадуть, «ми не будемо мати куди винести шкірвендиспансер... Це шкодитиме майбутнім поколінням», – вважає пані Янко. Тому вона дала пропозицію вилучити у проекті рішення відповідний пункт до вивчення проблеми спеціалістами. Однак це більшість депутатів не підтримали.
 
Опісля пан Грицюк поцікавився у Наталії Янко, що, на її думку варто облаштувати у цьому приміщенні. Вона відповіла, що доцільно використати будівлю для організації лабораторії, шкірвенполіклініки за умови добудови другого поверху. Однак «пластичну хірургію можна розмістити в інших приміщеннях».
 
Зрештою, остаточне рішення «Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонується приватизувати у 2009 році» Волиньрада не прийняла.
 
Довідково:
 
На цій же сесії не прийнято депутатський запит Наталії Янко та пропозиція Сергія Слабенка, щоб не розглядати вказану проблему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus