USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів на сотні мільйонів крон

27 Березня 2022 22:14
Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів, які потрапили під санкції через війну з Україною, на сотні мільйонів крон.

Про це в ефірі чеського телебачення заявив прем’єр-міністр країни Петр Фіала, передає «Радіо Свобода».

Чиновник зазначив, що заморожені активи – це частина чужого майна.

Фіала не виключив, що для подальшого виконання санкцій Чехії доведеться внести зміни до законодавства. При цьому про націоналізацію підприємств, що належать російським олігархам, не йдеться.

За дотримання санкцій у Чехії відповідає фінансово-аналітичне бюро, яке вже займається кількома випадками обходу обмежень.

За даними бюро, деякі підприємці намагалися вивести зі своїх рахунків десятки мільйонів крон. Справу розслідує поліція. Прізвища бізнесменів не називаються.

Фіала радий, що керівництво держави у надзвичайній ситуації не мало розбіжностей. Хоча до війни Росії з Україною президент Чехії Мілош Земан був противником санкцій проти Москви.

Як повідомляли, від початку вторгнення Росії в Україну Євросоюз запровадив пакети санкцій проти російських компаній, чиновників, підприємців та банкірів.

Санкції діятимуть, поки Росія не виведе свої війська з України.

Світові компанії продовжують залишати ринок РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus