USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Через неофіційний статус пляжу воду у річці Луга ніхто не перевіряє

11 Липня 2016 12:54
Оскільки пляж біля річки Луга офіційно не зареєстрований, жодних аналізів води на вміст корисних чи шкідливих речовин і хвороботворних організмів тут не проводиться. Отже відповідальність за безпеку свого задоволення від водного дозвілля несуть ті, хто насмілюється тут плавати, - інформує Слово правди.

Прокоментувати такий стан справ ми попросили першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука. «Міська влада давно тримає цю проблему на контролі. Є проект облаштування місця для купання й відпочинку містян на «дитячому пляжі». Зараз працюємо над тим, що заручитися допомогою міжнародних грантів, сподіваємося на підтримку обласного екологічного фонду. Однак це великі, мільйонні, інвестиції, адже йдеться про підсилення берега, тому справа просувається так повільно. Наразі тут встановлені лавочки, роздягальні, комунальники час від часу обкошують бур’яни, вивезли вісім КамАЗів піску, щоб людям було зручно відпочивати».

Начальник відділу цивільного захисту і кадрової роботи міськвиконкому Микола Мороз пояснив, що для набуття офіційного статусу, необхідно за пляжем закріпити конкретне комунальне чи приватне підприємство. Ця структура повинна обстежити дно річки, зробити аналізи води на забрудненість, оформити передбачену законодавством документацію. Санітарні умови передбачають облаштування на пляжі не лише роздягалень, а й вбиральні, наявність проточної води, постійне чергування рятувальників і людей, які можуть надати першу медичну допомогу відпочиваючим.

Долучаються до облаштування берега Луги і громадські активісти та молодь. Тож надія, що у перспективі матимемо одне чи й кілька місць для цивілізованого пляжного відпочинку, набирає чітких обрисів. А поки що, йдучи на річку, дбаймо не лише про задоволення, а й про власну безпеку. І найперше, пам’ятаймо, що алкоголь брати з собою на пляж не варто.

Ірина НАДЮКОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волиняка Показати IP 11 Липня 2016 13:27
А гроші то з бюджету виділяються на неіснуючий пляж......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus