USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через отруєння невідомою речовиною на уроці хімії 12 дітей - у лікарні

3 Березня 2017 14:32
У школі села Лудин Володимир-Волинського району сьогодні, 3 березня, на уроці хімії діти отруїлися невідомою речовиною.

Як стало відомо з власних джерел в центрі екстренної медичної допомоги Інформаційному агентству Волинські Новини, станом на 13:00 вже госпіталізовано 9 дітей, ще 15 учнів скаржаться на біль у шлунку і нудоту, наразі за ними наглядають медики.

За неофіційною інформацією, причина отруєння - гербіциди, але поки немає офіційного заключення санітарно-епідеміологічної служби.

За станом на 15:00 годину стало відомо про 12 госпіталізованих.

Масове отруєння дітей невідомою речовиною сталося під час уроку хімії, повідомляє УНІАН з посиланням на головного лікаря Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олега Куца.

Як зазначив медик, з Устилуга у Лудин виїхала бригада швидкої медичної допомоги, потім були спрямовані ще кілька бригад з Володимира-Волинського і Нововолинська.

Зараз з ознаками отруєння госпіталізовано 12 дітей у Володимир-Волинську центральну районну лікарню. Загалом з навчального закладу евакуювали 108 осіб (23 дорослих та 85 дітей).

"Зараз триває обстеження інших дітей цієї школи (до 100 осіб) щоб їх госпіталізувати, якщо виявлять ознаки отруєння", - зазначив Куц.

Також лікар повідомив, що з Луцька на допомогу виїхала оперативно-штабна бригада медицини катастроф. Навчання в школі припинено. На місці події працюють рятувальники.

За станом на 16:00 годину БУГ повідомляє про 16 госпіталізованих.

Зі слів заступника головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Катерини Чубок, на місці оглянули понад 80 дітей, з них більше 16-ти учнів госпіталізували у стані середньої важкості. Всі школярі перебувають у дитячому відділенні володимир-волинської лікарні, їх життю нічого не загрожує.

"Ми викликали правоохоронців та представників СЕС, вони взяли всі аналізи й наразі встановлюють, чим отруїлися діти. Попередньо ми підозрюємо, що хтось з дітей приніс у школу старі гербіциди. Більш детальна інформація буде вже після роботи експертів", – зазначив з цього приводу завідувач сектору з питань цивільного захисту Володимир-Волинської РДА Юрій Ліщук.

Рятувальники разом з представниками районної влади прийняли рішення зірвати підлогу в місці, де була розлита речовина ,та перекрити частину школи.

За фактом отруєння невідомою речовиною в лудинській школі поліцейські розпочали перевірку. Вирішується питання щодо відкриття за цим фактом кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus