USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Загибель бджіл на Волині: лабораторія виявила пестициди

13 Червня 2018 10:48
Дехто з пасічників, чиї бджоли загинули внаслідок обробки ріпаку пестицидами у Турійському районі, планує вирішувати питання у суді.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 13 червня.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко повідомив, що 24 травня звернулися пасічники з Турійського району щодо загибелі бджіл після обробки ріпаку на ТзОВ імені Лесі Українки. Відповідно до розпорядження голови ОДА утворили робочу групу, провели п’ять її засідань.

Пасіки обстежили двічі та здійснили відбір проб мору бджіл для лабораторій. У морі бджіл виявили залишковий вміст пестицидів, що свідчить про порушення правил обробки посівів згаданим товариством. У меді пестицидів не виявили.

Керівництву сільськогосподарського товариства рекомендували врегулювати з пасічниками питання компенсації завданих втрат. Наразі 10 пасічників вже отримали компенсацію, 4 принципово заявили, що вирішуватимуть питання у суді.

Нагадаємо, 23 травня більш ніж у 10 селах Турійського району потруїлися бджоли у період обробки полів ріпаку. Навіть через п’ять днів після оприскування бджоли продовжували гинути. Постраждалий пасічник Тарас Кмін розмістив гнітюче відео, на якому бджоли продовжують виносити з вулика мертвих бджіл. Після того, як поліція заявила, що розслідує інцидент із загибеллю близько 400 сімей бджіл, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко доручив визначити уповноважену особу серед поліцейських, яка б виїхала у села Турійського району та з'яcувала ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus