USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Червоний Хрест призупинив операції в Афганістані після вбивства шести працівників

9 Лютого 2017 09:40
Міжнародний комітет Червоного Хреста призупинив операції в Афганістані після того, як бойовики вбили шістьох працівників, які доправляли допомогу до потерпілого від негоди віддаленого північного регіону.

Губернатор провінції Джаузджан сказав, що конвой допомоги зазнав нападу з боку бойовиків, імовірно причетних до угруповання «Ісламська держава», пише РадіоСвобода.

Голова Червоного Хреста Домінік Стілгарт назвав інцидент «найгіршою атакою» проти співробітників організації за останні 20 років.

«Наші операції припинені, оскільки ми повинні зрозуміти, що саме сталося, перш ніж ми можемо сподіватися відновити нашу діяльність», – наголосив Стілгарт.

Афганістан є четвертим у світі за величиною гуманітарної програми з боку Червоного Хреста. «Гуманітарна ситуація в Афганістані є дуже важкою. Ми є однією з небагатьох організацій, які діють по всій країні, і ми зробимо все можливе, щоб зберегти нашу турботу про Афганістан», – наголосив голова Міжнародного комітету Червоного Хреста.

До слова, торік у Луцьку відсвяткували 10-річчя співпраці волинських та німецьких представників Товариства Червоного Хреста. Співпраця між представниками волинської та німецької місій Червоного Хреста з міст Бад Нойенар-Арвайлер та Дьорпенбула започаткувалася ще 27 вересня 2006 року.

За цей час Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України отримала значну допомогу від Німецького Червоного Хреста. Зі слів голови обласного осередку Валентини Пришко, за ці 10 років німецькі колеги на Волинь передали гуманітарну допомогу для лікувальних установ та навчальних закладів – на суму понад 400 тисяч гривень, а для малозабезпечених громадян – на суму 737 тисяч гривень. В час стихійного лиха, яке спіткало Волинську область у липні 2007 року Німецький Червоний Хрест привіз 4 тисячі 270 тонн допомоги на суму понад 3 тисячі євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus