USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому холодно в луцьких багатоповерхівках*

30 Жовтня 2020 15:28
Ще кілька років тому на утеплення будинків не так активно звертали увагу при купівлі житла. Тепер же головна тема, особливо в період опалювального сезону, - коли буде тепло в квартирах і скільки треба за це заплатити.

Спадок радянських часів – будинки, при зведенні яких не задумувалися над питаннями енергозбереження. І сьогодні в багатьох старих будинках навіть максимум централізованого опалення не рятує: даються взнаки старі внутрішньобудинкові комунікації, неутеплені стіни та й неенергозберігальні вікна.

Але й в будинках з автономним опаленням теж є свої нюанси. Хоча в кожній квартирі господарі можуть регулювати кількість спожитого газу, який використовується для опалення, не завжди тут можна поєднати встановлення комфортної температури і відносно невисокої плати за комунальні послуги.

От і виходитить: або в квартирах холодно, зате вдається зекономити на комірному. Або ж в квартирі комфортна температура і ніхто не мерзне, натомість в платіжках – космічні суми. Тож доводиться обирати.

Чому так відбувається і чи є альтернатива? По-перше, мало хто замислюється при купівлі квартири з чого зведений будинок. А насправді, різні матеріали мають різний коефіцієнт теплоопору. І тому є суттєва різниця, який матеріал використовували для будівництва: червону керамічну цеглу чи силікатну цеглу, або ж газосилікатні блоки. До прикладу, найкраще зберігатиме тепло стіна, яку збудували з червоної керамічної повнотілої цегли.

По-друге, найбільше тепло втрачається через вікна. Чим більша площа віконного скла – тим більше тепла з квартири вийде на вулицю. Тому якщо є бажання придбати квартиру з панорамним вікном на всю стіну – варто бути готовим до того, що доведеться гріти ще й вулицю, щоб не замерзнути. Важливо тут і те, які вікна встановлені. Бо вони можуть бути різні, хоч за розміром – однакові.

По-третє, важливо й те, як забудовник утеплює будинок. На щастя, нинішні будівельні норми зобов’язують забудовників утеплювати будинки, тим більше, що для здачі в експлуатацію потрібно отримати паспорт енергоефективності. Але утеплювати можна теж по-різному. До прикладу, ДБН дозволяє використовувати 12 см утеплювача, та, наприклад, Будівельна компанія ЛДБК використовує 15-сантиметрові пінополістирольні плити для утеплення фасадів. У результаті - будинки від ЛДБК на 30% тепліші.

По-четверте, впливає на тепло в квартирах і встановлений котел автономного опалення. Швидше не стільки на тепло, бо температуру виставити можна будь-яку, як на кільксть спожитого газу. Як виявляється, котли також мають різні класи енергоефективності і дешевші варіанти споживають надто багато енергії на те, щоб забезпечити оптимальну температуру в помешканні. Натомість є економні котли, які не тільки гріють квартиру, а й допомагають господарям заощаджувати.

«Ми вже багато років в наших будинках встановлюємо тільки двоконтурні котли Vaillant, які мають мідний теплообмінник, економні, з можливістю підключення програматора-терморегулятора. Це разом з австрійською системою утеплення Baumit та вікнами Rehau, які ми використовуємо в ЖК «Caramel Residence», дає максимальний енергозберігальний ефект. Тим паче, що ми будуємо наші будинки виключно з керамічної червної повнотілої цегли. Нам часто роповідають клієнти, що в не надто суворі зими, вони платять мінімальні суми за спожитий газ. А були випадки, коли на час ремонту взимку взагалі не вмикали опалення і все чудово висихало й було тепло в квартирі. Саме тому ми завжди наголошуємо: звертайте увагу на «начинку» вашого будинку. Якщо хочете, щоб в квартирах було тепло, переконайтеся, що забудовник про це подбав і опалення не обійдеться взимку вам у кругленьку суму», - пояснюють у відділі продажу Будівельної компанії ЛДБК.

За більш детальною інформацією щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Василь Показати IP 30 Жовтня 2020 15:45
"Максимум централізованого опалення"-видно.що стаття рекламна. Централізоване опалення досить ефективне(це доведено в країнах Європи),але його потрібно правильно проектувати і експлуатувати.На даний час поки-що ніхто не знає,як треба модернізувати всю цю систему в м.Луцьку.Особливо це стосується Завокзального району.Примінення залежних ІТП може вивести з ладу всю систему від котельні на Карбишева 2.
Ото здивували Показати IP 30 Жовтня 2020 16:50
Краще б відповіли на питання "Чому жарко в луцьких багатоповерхівках?" Централізоване опалення ввімкнули, а на вулиці температура +19.
Василь до Ото здивували Показати IP 30 Жовтня 2020 18:45
Тут дуже просто-потрібно регулювати подачу загальнобудинковим балансувальним клапаном або повністю відключити.Можна включати тільки на ніч. Але це не так просто,як сказано.Перш за все врізається в обратку під лічильником заг. баланс. клапан,бажано флянцевий.На 3-4 під"їзди-Ду40.Мін. подача при перепаді в 1атм прибл. 2,5куб.Макс.-22куб,за год.Хватить і на 5 під"їздів.Потім потрібно підігнати отвори сопел.І не забути прокласти стояки по глухих стінах.А ще є не утеплене горище!!! Тільки зменшите подачу теплоносія-так зразу і прибіжать власники кутових квартир.або з верхніх поверхів.А можуть і з першого поверху,особливо панельного будинку.А щоб робити-то треба міняти проекти. Все давно відомо!!!! Показано і розказано міській раді декілька років назад.
Отакої Показати IP 30 Жовтня 2020 17:26
Плати за те,що отримав,все інше маніпуляції.А ви і далі чекаєте "чуда"-чекайте.Банкруцтво ДКП"луцьктепло"неминуче і це ФАКТ!!!Хто власник???Вирішить споживач...
проклятый совок Показати IP 30 Жовтня 2020 18:09
каждый сам за себя теперь, выживайте
Нострадамус Показати IP 30 Жовтня 2020 22:40
При союзi комуналка коштувала копiйки iбула доступна усiм. Та й роботу знайти, щоб було чтм платити, не було проблемою. Тепер усе навпаки. За що боролися...
Василь Показати IP 31 Жовтня 2020 16:03
Потрібно чітко розуміти-дешевих енергоносіїв більше не буде.І не треба говорити за економію,коли Україна споживає на обігрів прибл. в 2рази більше,ніж Польща і прибл. в 4рази більше.ніж Німеччина.Потрібно брати стільки теплоносія,скільки потрібно для температури в 20-21град. в квартирі.Необхідно просто виконати закон(ДБН),а потім про щось говорити.
ABC Показати IP 1 Листопада 2020 03:43
Поки люди будуть сидіти на субсидіях - то мали вони в одному місці вашу економію і енергоефективність. В мене таких половина будинку. Тільки прикрутиш заслонку, щоби менше кочегарило - так вже біжать репетують що їм 23 градуси то холодно, бо вони звикли в трусах і майці по квартирі ходити. І вікна відчинені цілодобово, бо бачите люблять свіже повітря.
Василь Показати IP 1 Листопада 2020 12:54
На жаль,така проблема існує.Тому потрібно приміняти закон(ДБН,Житлові будинки).Оптимальна температура для людського організму згідно СанПіН-20-22град.в кімнатах,проектна-20,в кутових-22. Українці зловживають цими субсидіями, виписуючи своїх рідних.Хоча насправді.проживають разом.А контроль відсутній.Тому в Луцьку 63.4% квартир були на субсидіях,а в країнах Східної Європи-тільки прибл.7%., Все-рівно ми через певний час будемо робити,як у всіх країнах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus