USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому Лапін не зацікавлений у добудові 27 школи?

3 Травня 2017 16:56
Луцька школа №27 не потрапила до топу у відборі об’єктів ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку), - закономірність чи зрада?

Над цим питанням задумався депутат обласної ради Михайло Імберовський. Крім того, він нагадує, що нардеп від Луцька Ігор Лапін уповноважений першочергово лобіювати, щоб на добудову 27 школи виділили кошти з ДФРР. Однак останньому, очевидно, це чи не найменше «болить».

Власні міркування Михайло Імберовський опублікував на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, до списку об’єктів, які фінансуватимуть з Державного фонду регіонального розвитку, не увійшла школа № 27, вочевидь, через недопрацювання облдержадміністрації.

Таку думку висловив депутат міськради Тарас Шляхтич під час засідання 23 чергової сесії Луцької міської ради 26 квітня.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук відповів, що він нещодавно побував на об’єкті.«На жаль, після того, як перерахують кошторис з врахуванням підвищення зарплати, для завершення будівництва необхідно буде не 28 мільйонів, а усіх 50. Я матиму зустріч з депутатами Верховної Ради, яких ми проситимемо вплинути на цей процес. На жаль, нардеп від Луцька Ігор Лапін не дуже в цей процес включається», - повідомив він.

Що з цього приводу думає Михайло Імберовський – подано нижче без змін:

«На останній сесії Луцької міської ради та у коментарях деяких журналістів йшлось про зраду та змову, в результаті яких будівництво нової школи у 55 мікрорайоні Луцька не потрапило до пріоритетних об’єктів, які рекомендовані для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у поточному році.

«27 школа в Луцьку – політична школа», - цей коментар в одній зі статей місцевих ЗМІ спонукав мене, як члена регіональної комісії з відбору об’єктів, які фінансуються із ДФРР, написати пост і висловити своє бачення з цього питання. За умовами конкурсного відбору, пропозиції місцевими органами влади щодо фінансування об’єктів у 2017 році подавались управлінню капітального будівництва облдержадміністрації до середини червня 2016 року. Саме тоді, за ініціативи Луцької міської ради, до переліку включено будівництво 27 школи у місті Луцьку.

На підставі цього переліку регіональна комісія у квітні поточного року і визначала переможців. І ніяких додаткових клопотань ні до облдержадміністрації, ні до Кабінету міністрів від міського голови, як про це заявляє пан Тарас Яковлев, апріорі не потрібно, бо це є конкурсний відбір і здійснюється він регіональною комісією до якої, до речі, віднедавна входять і представники громадськості, ВОДА та Волиньради.

Тому, вважаю, що дуже некоректним є вводити в оману лучан, вкидаючи такі тези: «…в той час, як міські голови та керівництво області пропонували комісії ДФРР свої об’єкти та відстоювали першочерговість їхнього фінансування — Ігор Поліщук зі своєю командою не проявили ніякого ентузіазму!»

Покійний Микола Романюк, презентуючи план роботи міської ради на 2017 рік в ОДА, озвучив необхідність виділення коштів на добудову школи з державного бюджету та всіляко це лобіював, в тому числі на зустрічі з депутатами обласної ради перед Хрещенською вечерею 18 січня.

Про пріоритетність добудови нової луцької школи я говорив ще у грудні 2015 року, щойно отримав мандат депутата обласної ради, спрямувавши голові ОДА відповідний депутатський запит. Не думаю також, що інші члени регіональної комісії, які практично стовідсотково проживають в обласному центрі і знають його проблеми, теж виступають проти будівництва нової школи. Втім, це журналісти можуть самі вияснити, як і запитати щодо оцінки того чи іншого об’єкту. До речі, відповідно до отриманого рейтингу, за певних обставин, фінансовий ресурс з ДФРР може бути спрямований на добудову школи.

Але все ж, чому школа не опинилась в трійці чи п’ятірці переможців? На мою думку, це сталось тому, що до громадськості протягом минулого і з початку цього року доводилось, що 27 школа будується насамперед за кошти міського бюджету та субвенції державного бюджету на соціально-економічний розвиток за сприяння народного депутата від Луцька Ігоря Лапіна. Саме з цих джерел виділялись кошти у 2016 році. Тому мені дивно тепер читати від обранця громади такі слова: «Досі, ні Ігор Поліщук, який посів крісло тимчасового виконувача обов’язків міського голови, ані міська рада до мене не звертались з проханням посприяти виділенню коштів на добудову цієї школи!»

Чому так різко змінилась позиція нардепа? Чому той, хто повинен дбати за своїх виборців, та громаду, яка його обирала, повинен бути таким прошеним??? Якщо це для Лапіна є принциповим, то я, як лучанин, як депутат обласної ради, вчергове уклінно прошу: «пане Ігоре, ну посприяйте вже у вирішенні цього питання!!!!», адже Кабмін дав вам таку можливість у вигляді 20 млнгрн на 2017рік для округу, територіальної громади, яка дуже потребує цього навчального закладу! Насамкінець хочу сказати, що влада, посади, політика – це досить змінні речі, а правда, відповідальність, честь і гідність – це те, що не вмирає. Давайте поважати людей, які нам довірили представляти інтереси громади!» - йдеться у дописі депутата Волиньради Михайла Імберовського.
Нагадаємо, раніше хотіли збудувати такий собі спортивний палац, але на це необхідно 80-100 мільйонів гривень, це непідйомна для міста сума. Зваживши на складну економічну ситуацію, надумали будувати стандартний спортзал. Втім і на нього поки немає грошей, більше того, роботи в цьому напрямку навіть не розпочинали.

До слова, згідно з державними нормами, в школі має бути спортивний зал. Як альтернативу, пропонують зробити тимчасовий спортзал в холі чи актовій залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
чому Показати IP 3 Травня 2017 19:05
тому, що сім'ї не має і йому цього не зрозуміти!!!
знаю до чому Показати IP 4 Травня 2017 12:03
да г@ндон через те що він, вибрали а воно ні "бе", ні "ме"!!!
проклятый совок Показати IP 3 Травня 2017 22:25
а у нас за последние 25 лет хоть одну школу в Луцке открыли? или садик?
знаю до проклятый совок Показати IP 4 Травня 2017 12:04
як мінімум сш26 і садочок на 55му мкр
25 Показати IP 4 Травня 2017 14:25
А про спортивні споруди міста..за 25 років ні одної

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus