USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому волинянам не варто передчасно радіти відновленню гарячої води

25 Квітня 2016 14:03
Радість від увімкнення гарячої води для волинян може виявитися передчасною. Якщо місцеві теплоенергетичні підприємства не вирішать питання боргів перед постачальниками газу, то більше подібних жестів з Києва не буде.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 25 квітня.

Нагадаємо, відповідно до доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, найближчим часом в містах, де відключили гарячу воду, мають відновити її постачання. У тому числі й у Луцьку.

Та радість може виявитися тимчасовою. Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, згадане розпорядження дало можливість теплоенергетичним підприємствам Волині в робочому режимі вирішувати питання погашення заборгованості. До середи, 27 квітня, в містах мають забезпечити постачання гарячої води - у Луцьку, Володимирі-Волинську та Нововолинську.

Але до цього ж часу всі сторони (теплоенергетичні підприємства, структурні підрозділи виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування, постачальники газу) мають «розкласти по поличках» дебіторську і кредиторську заборгованість. Щоб, мовляв, послуги з гарячої води не надавалися безплатно, а з боржників стягнути те, що вони винні державі.

Зі слів голови ОДА, навіть з врахуванням субсидій, у містах є заборгованість за транспортування природного газу перед «Волиньгазом» і НАК «Нафтогазом».

Якщо ж ці питання місцеві ради не вирішать, то голова ОДА пригрозив: якщо до 15 травня комунальні теплоенергетичні компанії не вирішать питань з боргами - більше до Києва «на килимок» ніхто не поїде і не проситиме Уряд врегулювати ситуацію.

Тож, фактично, волинські міста обласного значення мають небагато часу, аби вирішити ситуацію з боргами. А волиняни досі не мають впевненості, чи буде постійним постачання гарячої води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Гунчику Показати IP 25 Квітня 2016 14:08
Чи це старечий маразм чи ви просто повнний дурак!!??)))воду включили не за рішенням Гунчика а Гройсмана і включили не лише на Волині а по всій Україні..так до чого ж ти тут!!???...а твоя манія величі - це діагноз а не реальність...
Клава Показати IP 25 Квітня 2016 14:41
Цей Гунчик оху...в зовсім, яка його взагалі роль, мабуть він недоумок - гнати у три шії , нах.... такий губернатор... Нехай визначить хоч один крок для вирішення проблеми, нехай покаже що реально зроблено, з кого здерто з щкури ???
Житель. Показати IP 25 Квітня 2016 14:51
Дивно! Чому з уряду нема заклику продавати квартири насильно за борги, я к це почали практикувати у Луцьку за ініціативою Романюка-Яковлева, які бажають бути першими в Україні по ганебному ставленню до людей місцевої громади..
Анонім до Житель. Показати IP 25 Квітня 2016 22:33
Це подяка громаді, за те, що його вибрали мером!
Віктор Показати IP 25 Квітня 2016 15:35
ТО щось знову будуть махлювати і людям голову морочити
Гунчику Показати IP 25 Квітня 2016 16:37
Гунчика геть. Палицю до влади. Той наведе порядок
ангст Показати IP 25 Квітня 2016 16:39
Хай просто обрізають комунікації за борги.
uyfyjh Показати IP 25 Квітня 2016 20:57
але ж і терпіння у нас в українців!!!
жінка Показати IP 25 Квітня 2016 21:57
чому б владі Луцька не зробити так як у Рівному? гарячу воду подають лише зранку до 9.00та ввечері.з 18-21,00. люди привиклиб.,Це краще ніж каструльки та обпечені діти та старі люди.
Медики Показати IP 26 Квітня 2016 08:28
Добре розпочинає роботу Кабінет Міністрів і його голова Гройсман! Не підставляйте груди під чужі нагороди волинськи владці!
Дитина Показати IP 26 Квітня 2016 21:02
в дитячих садочках холодно, дякуєм звичайно що воду теплу включили, але +15 в групі це трішки замало і спати холодно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus