USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Чи отримують представники «Національних дружин» гроші від політиків

31 Січня 2018 23:13
Вулицями Києва маршем пройшли кілька сотень чоловіків в балаклавах, які сильно насторожили українців. Вони назвали себе "Національної дружиною" і по всій країні їх близько тисячі. Переконують, що будуть робити все, щоб на вулицях було безпечніше.

Крім цього, представники організації будуть боротися з незаконним будівництвом, браконьєрством і наркозлочинністю, а якщо на фронті загострення - готові першими стати на захист країни. Закон обіцяють не порушувати, кажуть, тісно співпрацюють з правоохоронними органами, передає Facenews.

"Коли ми бачимо якийсь злочин, то обов'язково викликаємо поліцію", - запевнив голова ГО "Національна дружина"

Однак правоохоронцям їх дії не завжди подобаються. Дружинники вже побилися з поліцейськими в Кременчуці.



"Національні дружинники" відокремлюють себе від корпусу "Азов", хоча юридично входять до його складу. А цивільний корпус деякі називають "ручною армією Авакова". Лідер полку, народний депутат Андрій Білецький ці зв'язки спростовує. Дружинники також запевняють: грошей від політичних сил не отримують, мовляв, їх єдине джерело фінансування - членські внески.

"Ні Аваков, ні Порошенко, ні інша владна структура, людина

і так далі для нас не є хоча б мінімально авторитетним державним обличчям", - заявив командир ГО "Національна дружина" Ігор Михайленко.

Сам міністр внутрішніх справ Аваков демонстративно гостро відреагував на створення "Національної дружини".

"В Україні є тільки одна монополія на застосування сили - державна Національна гвардія, Національна поліція, ВСУ. Все решта - парамілітарні організації, що намагаються себе позиціонувати на вулицях міст, не є законними", - зазначив Арсен Аваков.

Але все ж "Азов" входить в структуру Міністерства внутрішніх справ, тому питання, чому насправді створили "Національну дружину", залишається відкритим. Турбує і те, що керівники організації закликають вступати до їхніх лав людей з дозволами на зброю, а серед функцій організації - захист малого і середнього бізнесу. Поки в "Національній дружині" зареєстрована тисяча чоловік, проте незабаром їх стане більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 31 Січня 2018 23:31
Звичайні відморожені бандюгани!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus