USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи потрібна на Волині активна громада

20 Листопада 2014 16:56
«Прикра розмова» відбулася між екс-очільником Горохівської райдержадміністрації та представниками громадської ради при РДА, які не підтримали його кандидатуру.

Про це йшлося під час першого регіонального форуму інститутів громадянського суспільства, що відбувся 20 листопада у Луцьку.

Як розповів голова громадської ради при Горохівській райдержадміністрації Леонід Кравчук, до громадської ради, що була створена «з чистого листка», залучили активістів, які проявили себе під час революційних подій. Законодавчі акти, що регламентують роботу громадських рад, на його думку, не завжди відповідають критеріям, за якими повинна працювати така рада. Так, показником роботи ради є, мовляв, діяльність активних людей, які демонструють зріз громадянського суспільства. Натомість, у положенні йдеться про те, що учасниками ради повинні бути члени профспілок, релігійних та громадських організацій тощо. Однак не завжди усі перелічені організації можуть надати людей, які показали свою активність в громадянському суспільству. Так, він піддав сумніву дієвість профспілок на підприємствах.

Провівши понад п’ять засідань ради, Леонід Кравчук дійшов висновку, що навіть сучасній владі невигідно мати активне громадянське суспільство, яке бере участь у зрушеннях, що відбуваються в державі.

Так, непорозуміння виникло між членами громадської ради та екс-головою райдержадміністрації під час його нещодавнього перепризначення на посаду.

Тоді на сайті органу влади опублікували інформацію про нового кандидата на цю посаду. У зв’язку з цим, громадська рада скликала засідання під час якого підтримала Сергія Зайця, представника Правого сектора. Щодо свого рішення громадська рада згодом мала «прикру розмову» з головою РДА Сергієм Годлевським, якого здивувало те, що громадські активісти не підтримали його кандидатуру.

Зі слів Леоніда Кравчука, під час сесії райради, стала помітна чітка відмінність позиції громадянського суспільств та політиків (депутати тоді підтримали чинного голову райдержадміністрації Сергія Годлевського). Члени громадської ради просили у влади пояснити причину кадрових рішень, проте відповіді так і не отримали.

Своєю чергою, керівник апарату ОДА Дмитро Дубняк висловив здивування з приводу того, що Сергій Годлевський, якого він вважає толерантним і виваженим, не знайшов спільної мови з громадською радою. Він нагадав, що 16 листопада звільнені більшість голів РДА на Волині рішенням президента, вчора вони склали повноваження і наразі їхні обов’язки виконують керівники апаратів або заступники. З його слів, кандидатуру Сергія Зайця нині подали на розгляд в Адміністрацію Президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Горохівець Показати IP 20 Листопада 2014 17:44
Хто обирав ту громадську раду в Горохові? Самі себе попризначали. Хто питав в людей, кого туди включати? Сидить Довгополова в РДА і формує громадську раду на папері, а людей думку ніто не питає. Также саме і люстраційний комітет. Його очолює Ліпич С.яка вже давно на пенсії. Що може вона знати про кадри в районі. Ото користуються тіольки мовою баба-бабі сказала. Якщо громадська рада, то її потрібно обирати громадою. Щось таких виборів не було чути. Створили в РДА самі на себе.
38 до Горохівець Показати IP 20 Листопада 2014 20:47
Горохівець- 100% якись ображений, звільнений чиновник!!
Льонька Холонівець до Горохівець Показати IP 20 Листопада 2014 23:30
Прочитайте Постанову Кабміну номер 996 від 03.11.2010 року "Про забезпечення участі громадькості у формуванні та реалізації державної політики" і ВАМ стане все зрозуміло. Якщо ви громадський активіст то приєднуйтесь, якщо пускаєте "ЖОВЧ" то тоже добре, очистяться жовчні протоки!
??? до Льонька Холонівець Показати IP 20 Листопада 2014 23:48
03.11.2010-постанова азірова з злочинної влади! Яка постанова така і громадськість!
Льонька Холонівець до ??? Показати IP 21 Листопада 2014 00:12
Напішіть свою і "узаконьте". Можливо це буде правильним орієнтиром для місцевої громади, а ми будемо всі пишатися горохівським "ЗАКОНОТВОРЦЕМ"!
Голєндри Показати IP 20 Листопада 2014 17:52
От і добре, що Сергія Зайця подали на голову. Прийде - лад наведе! Ще б йому команду толкову, а не таких як оцей Льоня, що вміють тіки молоти язиком на базарі.
Підліски до Голєндри Показати IP 20 Листопада 2014 21:48
Заєць може тільки порчу на рижого Льоньку-базарового навести а не порядок))). Якшо Льоньчику не дасть корита то попре і на Зайця, як попер на Годлевського!
Льонька Холонівець до Підліски Показати IP 20 Листопада 2014 23:41
Порчі не боюся! Якщо активна громадська позиція - це доступ до корита, то прошу ВАС приєднуватися і разом "похлєбати сольоного".
Льонька Холонівець до Голєндри Показати IP 20 Листопада 2014 23:35
Фізіологічно язик є млином в організмі. Добре підвішений язик - хороша якість, як для базарника, так і для політика. В команді був тільки в одній - футбольній с. Холонів.
Горохівчанин! до Льонька Холонівець Показати IP 21 Листопада 2014 00:19
Льоня, давай в Холоневі наведи порядок!
Льонька Холонівець до Горохівчанин! Показати IP 21 Листопада 2014 00:22
В Холоневі "грузинські" порядки, а в Грузії - демократія!
ЛГБТ Показати IP 20 Листопада 2014 18:11
Волині вкрай потрібна активна громада і пасивна влада - при такому розкладі стосунків щось може получитись. Сьогодні навпаки.
Льонька Холонівець до ЛГБТ Показати IP 20 Листопада 2014 23:37
До активної громади - ще б дієва, чесна і прозора влада. Перспектива до 2020 року.
Горохівчани Показати IP 20 Листопада 2014 21:22
Пану Леоніду тільки кукурудзу на базарі продавати. Напевно немає такої людини, яка б йому догодила. Тільки пхає свого носа скрізь і балакає, а толку неякого.
Льонька Холонівець до Горохівчани Показати IP 20 Листопада 2014 23:55
Що і роблю! Якщо її люди добре купляють, то значить мені догоджають. Правда, за свідченням санітарно-ветеринарної служби Горохівського ринку за літній сезон 2014 року в однієї людини був пронос від переїдання цукрової кукурудзи. Може це у Вас?
Льонька Холонівець до Горохівчани Показати IP 20 Листопада 2014 23:57
Профілактика - активна життєва і громадська позиція
Соснина Показати IP 20 Листопада 2014 21:41
Ще б порозганяли отих нероб в адміністрації, які тільки курять на сходах і п'ють поза углами.
Людина Показати IP 20 Листопада 2014 21:54
Невже в такому великому районі немає кому очолити адміністрацію???? Що такого зробив Заєць для людей, для району??????? Поскакав в період революції і все
Суддя Показати IP 20 Листопада 2014 21:57
Хай обов'язково пан Заєць візьме собі в заступники пана Колюся, ото будуть керувати, сміх та й годі, нащо зійшовся район. Одне посміховисько.
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 22:03
ЯКА ГРОМАДСЬКА РАДА КОЛИ ЇЇ ОЧОЛЮЄ ДИЛЬОВ.... :) купи продай так... вже й за посади торг пішов ;)?
думка Показати IP 20 Листопада 2014 22:21
Що "конгеніального" зробив у своєму житті Сергій Заєць??? З Жанною "тероризували" підприємців Горохівського району та гроші справно ділили. В добровольцях також Сергія не видно було, то чим же він заслужив цю посаду??? А "подружці"- жанні певно тоже місце мабуть вже підшукав, от вам і Майдан. СУМНО
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 22:39
Нє то що "активна громада" Горохова Кравчук полізла на луцку високу трибуну - то нормально. Було б ненормально якби не поліз... А на біс викликали?
Льонька Холонівець до Анонім Показати IP 21 Листопада 2014 00:19
Теорію Дарвіна опрацював, але на трибуну не лазив. А на "Біс" певно викликали б тільки разом з "Анонімом"! Словоблудства хватить. Подавайте конкретні пропозиції з формування активної Горохівської громади і приймайте в цьому участь!
Холонів до Льонька Холонівець Показати IP 21 Листопада 2014 09:31
От нащот словоблудства як кажуть чия би корова мичала а чия б мовчала!
центр Показати IP 21 Листопада 2014 11:02
Такий красномовний коментар,що навіть легко впізнати хто так не любить критику...
666 Показати IP 21 Листопада 2014 20:08
Пропоную Кравчука на голову РДА. достав вже своєю критикою, що не сесія - то цирк, хай іде і покаже як треба працювати. А Зайця - через півроку після нього, тепер так модно.
Місцевий Показати IP 24 Листопада 2014 15:35
Диванних активістів і писак у нас багато, а реальних толкових керівників і виконавців немає!!! А з ті що є, то й не хочуть на ці посади, бо район лежить нище плінтуса. Чим тут керувати, а ще гірше - з КИМ??? Трухляві служаки передпенсійного віку, які нічого не знали, не знають і знати не хочуть.
Анастасія Показати IP 24 Листопада 2014 18:49
Що можна говорити про перемогу над ворогом, коли ворогують між собою у тилу? Кому кричати СЛАВА? Не було правди,немає і не буде,Кожен тягне миску у свою сторону. Дістали ви людей , чи вважаєте ,що ми нічого не розуміємо. Перше зроби щось. а тоді тебе самого оберуть, а віскочок,не зрозуміло звідки, до влади допускати не годиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus