USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи виплатили волинським дорожникам борги напередодні професійного свята

23 Жовтня 2015 14:48
В облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня автомобіліста і дорожника. Вручаючи грамоти і подяки, питання боргів перед працівниками дорожньої галузі, тактично оминали. Натомість згадували про те, що до вересня 2016 року Волинь має освоїти 400 мільйонів гривень на ремонт траси Луцьк-Львів. Однак, з’ясувалося, що зарплату дорожникам виплатили не повною мірою.

Страйки місячної давності

Нагадаємо, ситуація в дорожній галузі - надзвичайно складна. Ще у вересні цього року волинські дорожники вдалися до страйку і перекриття доріг: працівникам автодорів не виплачували по декілька місяців зарплату, а рахунки були заблоковані.

Напередодні страйку, профспілкові організації написали й листа на ім’я голови ОДА Володимира Гунчика. Однак, той зауважив тоді, що шляховики звернулися не за адресою, бо звертатися їм треба до Міністерства інфраструктури та Укравтодору. «Ці підрозділи є держпідприємствами і відповідальність несе Міністерство. Я дав відповідні доручення провести заходи, щоб впорядкувати роботу облавтодору. Але мені вже починає трохи набридати керувати державними підприємствами та структурами. Я хотів би, щоб профспілкові лідери зверталися за прямим призначенням», - пояснив у вересні очільник облдержадміністрації. Він повідомив, що облавтодор – фактичний банкрут. Відтак, він порадив керівництву приймати «відповідні, хоч і не популярні рішення», натякаючи на скорочення. Мовляв, якщо роботи немає, то треба наводити лад в структурах, а не нараховувати зарплату, яку не можуть виплатити. Вихід з кризи на Волині вбачали на той момент у створенні комунальних підприємств, які б фінансувалися через обласний бюджет, а не залежали від державних замовлень та фінансування.

Грамоти, подяки та сподівання на ентузіазм і самовідданість

Натомість сьогодні з нагоди Дня автомобіліста і дорожника ці питання тактично оминалися.

«Чим кращі справи в наших автомобілістів, і дорожників, тим кращий стан справ в нашому господарстві в цілому. Є дуже багато проблем, але є великий ентузіазм, бажання працювати, провести реформи. Можливо, для цього не вистачає фінансів. Я бачив протести робітників, яким не з їхньої вини виплачувалася не в повному розмірі заробітна плата. Я впевнений, що вони готові самовіддано і професійно виконувати свої обов’язки. Але ми повинні робити все, щоб кожна людина, яка працює в цій галузі, мала роботу, щоб дороги завжди були на висоті. Скільки я себе не пам’ятаю, мені завжди казали : «У вас на Волині найкращі дороги», - переконував очільник ОДА перед врученням грамот і подяк.

Так, зі слів Володимира Гунчика, цьогоріч з усіх видів бюджетів на дороги місцевого значення витратили близько 50 мільйонів гривень. На наступний рік, начебто, запланували, вдвічі більшу суму. Крім того, майже 400 мільйонів гривень на Волині повинні освоїти до вересня наступного року на ремонт траси Луцьк-Львів (йдеться про відрізок шляху, який перебуває у відомстві волинських дорожників). Крім того, до цих 400 мільйонів планують залучити всі дорожні організації області, мовляв, аби кожна з них мала відношення до цього проекту.

Згодом, з нагоди свята, грамоти і подяки від голови ОДА вручили працівникам перевізних служб, водіям, трудовим колективам підприємств і установ «Луцьккомундорпроект», «Унідосервіс», «Аміла», Луцька ДПМК, Любомльському автодору.

Вручали подяки й грамоти і від Луцької міської ради представникам «Луцьккомундопроекту», водіям тролейбусів, працівникам підприємств «Теркомуналсервіс», «Санрайз», Луцька ДПМК, «Укрдіпродор», «Бетонбруксервіс».

І все-таки, чи виплатили волинським дорожникам зарплату?

Начальник управління транспорту й інфраструктури ОДА Іван Мирка у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини повідомив, що Служба автомобільних доріг у Волинській області розрахувалася з Волинським облравтодором за виконані роботи.

Проте, додав керівник ДП «Волинський облавтодор» Олександр Зіньков, заборгованість перед працівниками підприємства досі залишається.

«Заборгованість значно зменшилася, і складає порядка 1,5 мільйона гривень. З нами замовник розрахувався за виконані роботи за 4 місяці, ми виплатили заробітну плату за 4,5 місяці працівникам», - повідомив він.

Так, борги виплатили робітникам не всі. Підприємство ще не виплатило працівникам за місяць зарплату, і якщо до кінця жовтня не надійдуть гроші, то заборгованість уже складатиме 2 місяці. Але, переконує Олександр Зіньков, градус соціальної напруги в колективах знизився.

«Працівники виконують в повному обсязі свою роботу, готуємося до зимової періоду, майже 100% піску заготовлено, сіль теж вже закінчуємо заготовку, техніка ремонтується», - запевняє він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 23 Жовтня 2015 15:58
Гунчик - стрілочник))) Чого ти там сидиш, якщо проблеми не можеш вирішити, а тільки вказуєш куди звертатись!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus