USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи готові волинські дороги до зими. ФОТО

25 Жовтня 2013 12:33
Напередодні зими у Луцьку бракує автогрейдерів, а комунальники не уклали субпідряду на очистку вулиць міста від снігу з іншими підприємствами.

Про результати осінньо-комісійного обстеження автомобільних доріг Волинської області, яке стосувалося підготовки до зимового періоду, розповіли під час круглого столу, що відбувся 25 жовтня в Управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області.

Заступник начальника управління ДАІ УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Ділай зазначив, що усі без винятку ще довго пам’ятатимуть екстремальні умови, якими випробовувала волинян минулорічна зима. З його слів, незадовільний стан покриття проїзної частини, наявність у смузі відведення дороги дерев, розміщення яких загрожує безпеці дорожнього руху, несвоєчасна ліквідація зимової слизькості та снігового накату нерідко призводять до скоєння дорожньо-транспортних пригод.

Михайло Ділай повідомив про виявлені недоліки в утриманні доріг державного значення та доріг і вулиць Луцька. Зокрема, на автодорозі Н-17 Львів-Радехів-Луцьк відсутні 50 дорожніх знаків, 380 сигнальних стовпчиків, в 17 місцях - ямковість площею 133 метри квадратні, наявні дерева, що створюють загрозу безпеці дорожнього руху на протяжності 6,3 кілометра.



Ще не повністю завершили ремонт дорожнього покриття на магістральних вулицях Луцька, значна кількість вулиць міста перебувають в незадовільному стані. Через ямковість проїзної частини, провалів, вулично-дорожня мережа стає небезпечною для учасників дорожнього руху. В окремих місцях глибина вибоїн досягає 10-15 сантиметрів (гранична глибина згідно державного стандарту не повинна перевищувати 4 сантиметри). Ці недоліки призводять до виникнення аварійних ситуацій та скоєння автопригод. В першу чергу це стосується вулиць, по якими рухається міський пасажирський транспорт, а саме - Набережної, Карпенка-Карого, Мамсурова, Єршова, Окружної, Софії Ковалевської, Теремнівської, Полонківської, Ранкової, Гнідавської, Карбишева, Дубнівської, Генерала Шухевича та інших. Вулиці Ветеранів (район архіву), Карпенка-Карого (приватний сектор) та чимало інших не обладнані тротуарами.

Зі слів Михайла Ділая, в місті відсутня комплексна схема організації дорожнього руху, не впроваджується автоматизована система керування дорожнім рухом, не здійснюється реконструкція вулиць з розширенням проїзної частини.

Значна частина вулично-шляхової мережі не обладнана дорожніми знаками, пішохідним і транспортним огородженнями. Не вистачає дорожніх знаків на перехрестях і пішохідних переходах, експлуатуються пошкоджені і нестандартні дорожні знаки, які потребують заміни.

Як повідомив заступник начальника управління ДАІ УМВС України у Волинській області, під час осіннього комісійного обстеження склали 29 адміністративних протоколів, до відповідальності притягнули 15 посадових осіб дорожніх організацій та 14 комунальників. ДАІ направила 540 приписів та 1299 вимог задля усунення недоліків.

У період погіршення погодних умов пропонують на дорогах державного значення біля Луцька та Ковеля, а також на в’їздах (виїздах) в область, влаштувати додаткові спеціальні майданчики для розміщення у разі необхідності достатньої кількості автомобілів.

ДП «Волинський облавтодор» заготовило 30605 тонн піску, що становить 68% від запланованої потреби, 41,2% солі технічної від планових показників. Заступник директора підприємства Ігор Кравчук запевнив, що заготівля солі триватиме. Уклали 32 договори із 43 запланованих на залучення техніки сторонніх організацій для робіт, пов’язаних з очищенням доріг від снігу. Готовність снігоочисної техніки на час перевірки становить 88% від планових показників. З 267 задіяних механізмів 33 одиниці в ремонті та 23 не переобладнані. Для попередження заметів виготовили та відремонтували 3500 снігозахисних щитів.



У Луцьку підприємство «Луцькспецкомунтранс» заготовило 6000 тонн піщано-соляної суміші. Наявні шість розподільників протиожеледних матеріалів з відвалами, автогрейдер, два навантажувачі пісчано-соляної суміші. В житлово-комунальних підприємствах міста є 11 одиниць техніки для очистки від снігу тротуарів.

Михайло Ділай наголосив, що, як показав досвід минулої зими, цього недостатньо, особливо не вистачає автогрейдерів, транспортних засобів з відвалами. На день перевірки ДЖКГ Луцька не уклали жодного договору субпідряду на очистку вулиць міста від снігу з іншими підприємствами та організаціями на період ускладнення погодних умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus