USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чиновники Луцької міської ради «підписалися» працювати за власним етичним кодексом

3 Березня 2009 14:07

Від лютого 2009 року працівники виконавчих органів Луцької міської ради мають власний етичний кодекс, який узагальнює стандарти  поведінки  та доброчесності працівників луцького муніципалітету. Про це розповіли у департаменті інформаційної політики Луцької міської ради, – повідомляють 3 березня «Волинські Новини».

Етичний кодекс прийнятий, щоб  вдосконалити професійну діяльність працівників, забезпечити відповідний рівень фахової відповідальності та високої якості надання  послуг замовникам. Також важливе завдання етичного кодексу – інформувати  громадян  про поведінку, яку вони мають  очікувати  від  працівників виконавчих органів – наголошено в документі.
Етичними принципами діяльності працівників виконавчих органів міської ради, згідно з цим кодексом, є законність, професіоналізм, імідж, авторитет, гуманізм, неупередженість та рівність.
Кодекс регламентує етичну поведінку працівників виконавчих органів стосовно колег  та замовників. До прикладу, кодекс зобов’язує працівника обмінюватися знаннями та досвідом з колегами по роботі з метою вдосконалення власної практики, відстоювати професійну честь та гідність своїх колег, допомагати кожному, хто звертається до працівника виконавчого органу за захистом,  консультацією або порадою, без будь-якої дискримінації щодо статі, віку, соціальної приналежності чи інших ознак, пропонувати оптимальні види послуг, залишати за замовником право на свободу дій тощо.
Серед інших норм кодексу – обов’язок ощадливо та ефективно використовувати комунальне майно і заборона використовувати його в особистих інтересах.
Кара за недотримання працівниками виконавчих органів міської ради етичного кодексу – дисциплінарні стягнення, передбачені Кодексом законів про працю в Україні.
Усі працівники виконавчих органів були «під підпис» ознайомлені зі змістом етичного кодексу та письмово засвідчили своє зобов’язання його дотримуватися.
Довідково:
Етичний кодекс базується на Конституції України, принципах системи управління якістю ISO 9001:2000, загальних  правилах поведінки  державного службовця  та визначених законами України  принципах  служби  в органах  місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Березня 2009 14:17
Так вони можуть підписатися і за будівництво космодрому, якщо Шиба скаже - а от на ділі все буде,я к і було.
Анонім Показати IP 3 Березня 2009 16:09
Кодекс - це звісно добре. Але проблема в тому, що це лише документ. Та шановні працівники зобов'язаны етично поводити себе і без будь-яких кодексів. Справа в особистості і власних моральних принципах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus