USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ДБР відкрило кримінальну справу проти Порошенка через подорож на Мальдіви

6 Серпня 2019 08:15
Державне бюро розслідувань відкрило нове кримінальне провадження проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов, який подав заяву до ДБР, передає ТСН.

За його словами, справа стосується подорожі Порошенка і його близьких на Мальдіви 2018 року. Портнов вважає, що вони незаконно перетинали кордон за чужими паспортами. Він зазначив, що факти, які будуть встановлені у цій кримінальній справі, допоможуть визначити нові офшори, власність, активи і рахунки Порошенко і його оточення.

Нову кримінальну справу проти експрезидента відкрито за трьома статтями Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон, службове підроблення та підроблення документів.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року пресслужба тодішнього глави держави повідомила, що президент України Петро Порошенко Новий рік зустрічав вдома у родинному колі, а потім побував на Прикарпатті та Мальдівах. У пресслужбі також заявили, що оприлюднили інформацію про поїздки Порошенка постфактум, виходячи з міркувань безпеки. Він обійшовся президенту в нечувану суму в пів мільйона доларів, як стверджували журналісти.

Раніше глава Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Перед цим експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.

17 липня ДБР викликало Порошенка на допит, але політик не прийшов. За словами Труби, у кримінальному провадженні щодо «Кузні на Рибальському» допитали інших свідків, зокрема й Сергія Тігіпка, а також провели виїмки документів. Труба наголосив, що надалі ДБР має намір викликати повторно Порошенка на допит для проведенння слідчих дій. Експрезидент, за словами керівника відомства, має бути зацікавлений у тому, щоб дати показання, аби слідство було неупередженим і повним.

Уранці 19 липня детективи НАБУ та САП провели обшуки у приміщеннях ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», зокрема в спортивному клубі «5 елемент» (пов’язують із Порошенком та Кононенком). У НАБУ додали, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Як повідомлялося раніше, компанія «Богдан Моторс» отримала півмільярда гривень за таємними контрактами на закупівлю вантажних і санітарних автомобілів, зроблених на китайському шасі.

25 липня Порошенко прийшов на допит до ДБР. Тоді на капот його авто застрибнув невідомий чоловік і став показувати непристойні жести. Порошенко приходив до Держбюро й напередодні, і хотів провести допит раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вовка Показати IP 6 Серпня 2019 08:38
Своїми діями цей порнтнов нагадує глазунова
Так до Вовка Показати IP 6 Серпня 2019 09:49
Незабаром ще й записи ,,з під дивану,, пред*явить на 7 днів слухати((((! Ні щоб розповісти де яник і компані переховують кошти вивезені з держави!
Портнов до Вовка Показати IP 6 Серпня 2019 12:04
Це називається - "юридичний тролінг". Портнов приколюється над Порохом, хоча це і не він перший це придумав. Діма Глазунов теж таким страждає.І не тільки Діма.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus