USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де у Луцьку можна підзаробити влітку

14 Липня 2015 10:55
В умовах економічної кризи в нашій державі не всі українці можуть дозволити собі провести відпустку на курортах чи в санаторіях або навіть кілька днів відпочити біля озера: все це влітає в копійку. Тому шукають сезонного підробітку.

Підзаробити хочуть не лише дорослі — для студентів та школярів ці гроші теж зайвими не будуть. Що спонукало людей обрати підробіток замість відпустки, дізнавалися «Відомості».

Продавець льодяників, солодкої вати, морозива, пива чи квасу — вибір літнього підробітку в Луцьку достатньо великий. Саме тому на вулицях міста, у центральному парку чи на вокзалах можна побачити так багато торгових палаток. Вік працівників залежить від вимог роботодавця. Проте працювати можна не тільки повнолітнім: якщо вам уже є 14, зі згоди батьків ви теж можете поповнити сімейний бюджет.

16-річна Марійка з міста Ківерці розповіла, що пішла працювати з ініціативи мами, яка і знайшла в газеті підходящу вакансію для школярки — продавець морозива. На запитання, чи не складно доїжджати щодня на роботу, дівчина відповіла, усміхаючись, що воно того варте. Хоча заробітки не надто високі, бо отримує 12 % від проданої продукції, а це в середньому 50–100 гривень за день, але це теж гроші.

Та серед людей, які вирішили підзаробити влітку, є ті, кого працювати змусила саме грошова скрута у сімї. 45-річна пані Алла зауважила, що літньої пори найлегше знайти такий підробіток. Почала жінка з початку сезону — з травня, а завершить — у вересні. І хоч на продаванні квасу більше 70 гривень не заробиш, та де кращої постійної роботи шукати?

Чому працюють студенти, теж зрозуміти не складно.

— Стипендії я не отримую, бо навчаюся на платній формі. Поєднувати і навчання, і роботу складно, тому вирішила попрацювати хоча би два місяці влітку. Нехай зароблені кошти і не покриють вартості мого навчання, але зможу прикупити собі все потрібне до початку навчального року, — розповіла 18-річна Іванна.

Про те, що сезонну роботу знайти не справляє труднощів, нам розповів директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк.

— Щоб влаштуватися на сезонну роботу, тим більше на літню, навіть не обов’язково звертатися до нас — можна купити газету з оголошеннями чи пошукати вакансії на сайтах в Інтернеті. Студентам іще легше, бо при кожному вузі діють центри кар’єри, які допоможуть, порадять і підкажуть, куди краще влаштуватися саме вам. Та для тих, хто звертається, центр зайнятості зараз може запропонувати такі спеціальності: кур’єр, листоноша, виробник паперових пакетів для сипучих продуктів, пакувальник і, звісно, найпоширеніші — це продавець морозива чи офіціант літнього кафе.

Якщо ж ви надумали проміняти відпочинок на роботу чи просто для вас це єдина можливість заробити влітку, знайти роботу можна. Головне — бажання. Нехай сезонний підробіток — гроші не надто великі (продаж морозива, квасу чи солодкої вати дає від 50 грн/день), та зробити свій гаманець трохи товстішим цілком реально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ять Показати IP 14 Липня 2015 14:39
велком ту КРОМБЕРТ АНД ШУБЕРТ РАБ
Вова Показати IP 15 Липня 2015 09:05
ДЕ У ЛУЦЬКУ МОЖНА ПІДЗАРОБИТИ ВЛІТКУ?-В Армії)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus