USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Декомунізація» назв міст має завершитись до 21 листопада

20 Жовтня 2015 16:16
До 21 листопада в рамках декомукнізації мають бути перейменовані населені пункти. Про це сказав під час прес-конференції радник голови Українського інституту національної пам’яті Олександр Зінченко, - інформує УНН.

«21 листопада вступає перший дедлайн, коли мають бути переймоновані ті неселені пункти, які підпадають під декомунізацію», - повідомив Зінченко.

У зв’язку із набранням чинності декомунізаційного законодавства на Волині змінять назви два населених пункти – село і селище міського типу: мова йде про селище міського типу Жовтневе («супутник» Нововолинська) та село Жовтневе Володимир-Волинського району, названі на честь Великої Жовтневої революції.

Нагадаємо, Український інститут національної пам’яті оприлюднив ПЕРЕЛІК міст та сіл, назви яких символізують комуністичний тоталітарний режим і їх потрібно перейменувати після ухвалення закону про засудження комуністичного та нацистського режимів. Зокрема, до списку міст, які мають перейменувати, потрапив Червоноград, що на Львівщині, – місту можуть повернути його колишню назву Кристинопіль. Місто рівненських атомників Кузнецовськ теж хочуть переназвати. Замість імені радянського розвідника краєзнавці пропонують історичну назву Вараш.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕКОМУНІЗАЦІЯ: ЯКІ ВУЛИЦІ ЛУЦЬКА ПОТРІБНО ПЕРЕЙМЕНУВАТИ. ПЕРЕЛІК

Нагадаємо, до декомунізаційних законів входять закони "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років", "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" і "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 18:05
Свідомі, затягуйте паски, бо це перейменування коштує багато і дуже багато грошиків, витягнутих з ваших кишень. Хоч о чом я кажу - свідомі згідні йти і не на таке Наприклад, Україна збирається дорожче продавати електроенергію в Крим, тим самим спонукаючи Росію дорожче продавати свою електроенергію Україні. І Буде те ж саме, що і з газом, коли Україна побажала отримувати грошима за прокачку газу, вважаючи що прокачує його задарма.
Укр Показати IP 20 Жовтня 2015 21:30
А возле укрсоцбанка звизды куды?
Дончанин Показати IP 20 Жовтня 2015 23:18
Власти находящегося на подконтрольной Украине территории Донбасса города Красный (советский) Лиман творчески подошли к выполнению требования киевской власти о декоммунизации названия своего города, приняв решение о переименовании его в…Красный (красивый) Лиман...
Вопрос Показати IP 21 Жовтня 2015 01:21
А мемориал снесут? А первая украинская школа в Луцке кем была открыта?Поляками?
До вопрос Показати IP 23 Жовтня 2015 01:19
А ти ,чудо,так і не вивчило українську мову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus