USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Депутати вирішили, скільки коштів з бюджету Волині буде спрямовано на підтримку ЗСУ

6 Грудня 2023 20:37
Депутати Волинської обласної ради під час сесії 6 грудня уточнили перелік першочергових бюджетних витрат на 2024.

Про це інформує пресслужба облради.

За внесення відповідних змін до рішення обласної ради від 16 листопада 2023 року № 23/4 «Про підтримку Збройних Сил України, військових формувань Національної гвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, та деякі питання формування і виконання обласного бюджету у 2023-2024 роках» проголосували більшість депутатів.

Перелік пріоритетності видатків з обласного бюджету депутати вирішили сформувати з огляду на потребу акумулювати ресурси для підтримки сил оборони, особливо після вилучення на користь державної скарбниці військового ПДФО, а також з урахуванням критики щодо того, як подекуди не раціонально обласна військова адміністрація розпоряджається бюджетом. У рішенні також зазначено, що на підтримку Збройних сил України буде спрямовуватися 50% асигнувань від продажу майна обласної комунальної власності, 50% – від щомісячного перевиконання обласного бюджету та 75% вільних бюджетних залишків.
Читати ще: У Луцьку спрямують не менш як 500 млн із бюджету громади на закупівлі для армії

Однак через узагальненість формулювання окремих пунктів рішення у головних розпорядників та користувачів коштів обласного бюджету виникли труднощі з розрахунково-касовим казначейським обслуговуванням. Тож депутати вирішили надати змісту рішення більшої чіткості та деталізації.
Зокрема уточнено, що до першочергових видатків належать: державні цільові субвенції на придбання шкільних автобусів та облаштування укриттів; субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на соціальний захист та соціальне забезпечення (пільгове медичне забезпечення чорнобильців, відшкодування пільгового проїзду, тощо) та на здійснення природоохоронних заходів; фінансування регіональних програм, окрім видатків, які передаються у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів; видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, здійснення розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги, а також на витрати, пов’язані із функціонуванням установ і закладів бюджетної сфери, надання ними відповідних послуг в умовах воєнного стану, дотримуючись положень постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

Читати ще: Луцьк – серед міст з найбільшими витратами на ЗСУ та найменшими на бруківку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 6 Грудня 2023 23:26
А скільки з тих коштів реально дійде до ЗСУ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus