USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Депутати хочуть, щоб волинські діти були забезпечені ліками

12 Лютого 2013 17:59
Дітей хворих на муковісцидоз, а таких в області 17, планують повністю забезпечити медичними препаратами та виробами медичного призначення на наступні три роки.

Про це говорили під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я людини обласної ради 12 лютого.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Івана Грицюка, в області діє державна програма закупівлі медичних препаратів – креону та креатину, які життєво необхідні 17-ти хворим дітям Волині.

У 2013 році з державного бюджету планують виділити 250 тисяч гривень на ліки. Окрім цього, батьки просять державні органів влади профінансувати лікування дітей у Львівській клініці. Нині такі витрати сімї змушені покривати самостійно.

Депутат обласної ради Михайло Бегаль пропонує використати кошти, які планували в бюджеті області для створення центру профілактики серцево-судинних захворювань у регіональній програми «Волинь кард», на фінансування лікування дітей хворих на муковісцидоз.

Ці пропозиції комісія рекомендує підтримати депутатам обласної ради під час сесії, яка відбудеться 22 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus