USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Держава забирає в Луцької громади понад 60 млн грн освітньої субвенції

21 Квітня 2022 11:08
Україна переживає найважчий період за всю свою незалежність. Умови війни внесли корективи і в освітню галузь.

У департаменті освіти Луцькради інформують: відповідно до рішення Державної казначейської служби України, в бюджеті Луцької міської територіальної громади зменшено річні призначення з освітньої субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на понад 60 млн грн. Ці кошти вже вилучено з бюджету громади.

Зокрема скорочено видатки загального фонду Державного бюджету України на 2022 рік та одночасно збільшено обсяг видатків за програмою «Резервний фонд» на загальну суму понад 73 млн грн. Кошти резервного фонду підуть на потреби оборони та безпеки нашої держави.

До таких заходів держава вдається, аби забезпечити належне фінансування спротиву збройній агресії країни-окупанта в період дії воєнного стану.

«За рахунок наявної економії з харчування та окремих інших видатках вдалося значно мінімізувати наслідки такого рішення Кабінету Міністрів України. Для ефективного функціонування бюджетної сфери та життєво важливих потреб жителів територіальних громад у період дії воєнного стану керівникам закладів освіти доведеться ухвалювати низку швидких, ефективних, оперативних рішень щодо оптимізації умов оплати праці працівників закладів освіти. Дякуємо педагогам громади за розуміння», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Андрій Показати IP 21 Квітня 2022 11:27
Значить десь гроші більш потрібні.... а хіба освіта працює? Чи можна вважати освітою ОДИН урок по зуму? Чи можна вважати освітою дошкільнять "фоточки" в вайбері як себе вести? Всім складно та батьки знаходять час працювати і виховувати дітей а ціле управління освіти в цей час "депресує" агов шановні, був цілий ковідний рік масса онлайн інструментів, лише потрібно систематизувати та ОРГАНІЗУВАТИ.... а для цього насамперед потрібне БАЖАННЯ.... !!!!
ЗМІ до Андрій Показати IP 21 Квітня 2022 14:02
Правильно зробили (про вилучення 60 млн.грн.). Освіти немає - вона деградує з часу впровадження так званого "болонського процесу". В державі - війна. Крім цього, треба наполовину зменшити зарплату чиновників і віддати армії. Закрити всякі "інститути розвитку", смисл існування яких викликає великі сумніви. Всякі фонди інвестицій, "іновацій", "підтримки штанів бізнесу" (який не платить податків), закрити бізнес-інкубатори, венчурні фонди і інші "держкомпанії" з немалими бюджетами. Це все - прокладки. Необхідність в таких інституціях відпала. Досить паразитувати на худій шиї держави.
Олег до Андрій Показати IP 21 Квітня 2022 15:45
А за інтернет ти бажанням заплатиш, а ноутбук з нормальним розширенням екрану ти купиш, тебе ж і таких і ти не гребе де вчитель це все має взяти, в нас вчителі вже мільйонера по ставали, тикраще на премії посадрвцвв подивись, там в одній премії 4 -5 вчительских зарплат, про це ви чогось скромно мовчите 0
Андрій до Олег Показати IP 21 Квітня 2022 16:22
Олеже не треба лити у вуха всіляку маячню, Я ОСОБИСТО ЗІ СВОЄЇ КИШЕНІ ПЛАТИВ ГРОШІ ЩОБ МІЙ КЛАС КУПИВ ВЧИТЕЛЮ НОУТБУК ТА ПРИНТЕР ще у ковідні часи і за потребою повірте батьки ще скинуться якщо розумітимуть, що вчитель буде ВЧИТИ... а зарах вчимо ми самі і шукаємо можливість прилаштувати дітей в гуртки і.т.п а управління освіти "курить бамбук" і отримує за це непогані кошти...
Ната до Андрій Показати IP 22 Квітня 2022 14:09
Вважаєте що вчитель не працює, ідете, пишете заяву на домашнє навчання, вчите своїм розумом, наймаєте викладачів чи відправляєте свою дитину у кращі університети Європи. Особисто я не розповідаю слюсару, телемайстру чи інженеру як працювати, зато слюсарі чи телемайстри вважають що вони знають як треба. Зараз у такий складний час у вас є чудовий шанс познайомитися з власною дитиною, повчити її самостійно, раз вважаєте що Вам чогось не дають і можливо на ніготь зрозуміти що таке робота вчителя, на ніготь бо у Вас там одна максимум 3 дитини і ремінь під боком, а у нас 15-30 дітей і словесна система впливу. Особисто у мене своя техніка яку я купила сама, а в батьків часом і листок паперу для їхньої ж дитини страшно попросити,бо то корупція уже, то я не знаю на які Ви там комп ютери і кому здавали. Якщо ваша класовод просить заправити принтер, то Ви можете цього не робити, подумаєш буде ваше дитя писати від руки те що могли б взяти на листку і вдома опрацювати. Таке враження що Ви в якомусь казковому світі живете де Вам вчитель та школа має від ручки до підручника купити. Це до фінів треба, це у них все є і для всіх і безкоштовно бо держава повністю фінансує школи які є рівними незалежно від територіального розташування.
Андрій до Ната Показати IP 23 Квітня 2022 16:58
Так я вважаю, що роботи нема і повірте багато батьків не чекають коли управління або вчителі проснуться а вже самі беруть ситуацію в свої руки... Але якби ви були уважні то прочитали, що в матеріалі йдеться не про методи виховання, про це ми можемо подискутувати ПО КОНКРЕТНИХ ФАКТАХ... а про гроші... А то так цікаво виходить ви когось посилаєте писати заяви на індивідуальне навчання а самі не спішите писати заяви в той час як невиконуєте своєї ПРЯМОЇ роботи...
Ната до Андрій Показати IP 25 Квітня 2022 16:39
Ось мені вже цікаво, яким чином має виглядати те що ви називаєте " Робота вчителя" у воєнний час. Ви бажаєте привести дитину до класу щоб продовжити навчання як завжди ?Чи можливо хочете лише онлайн уроки на які вийде з класу 5 дітей і завдання буде задаватися для всіх 30?Чи можливо хочете щоб вчителі додому до кожного їздили ? Який варіант роботи Вас влаштує ? Про кошти...Проблема не в школі як такій, а в її фінансуванні державою. Держава надасть школі основне в певних межах, але розхідний матеріал - ні, чорнила для принтерів, папір, ремонт техніки, канцелярія і той же вай фай, та й якщо взяти скільки діти скручують кранів, зривають клямки на туалетах, б'ють скло і навіть розбивають унітази...чий це має бути головний біль ? Щодня в школах друкується н-кількість папірців, вихідні документи, для управління, накази. Питання до Вас ...з чиєї кишені то має фінансуватися якщо держава це не фінансує. Якщо принтер не передбачений державою, то що робити ? От треба вчителю на клас друкувати...це ж для дітей друкує, не для себе щоб вдома повісити. Або іноземників взяти, там постійно міняються книги які рекомендовані МОН. Вчителю треба : робоча книга, зошит, пропис - якщо це 1клас, книга для вчителя, наочність,книга з граматичними додатковими вправами до даного підручника , десь надрукувати діагностичні роботи, на чомусь послухати аудіо чи відео і мати ті записи. Бібліотека може дати держзамовлений підручник, школа - якщо пощастить і попаде клас з технікою, то можна її теж використати, якщо не пощастить то буде клас лише з дошкою і крейдою, на чому слухати автентичні матеріали тоді проблема вчителя...хочеш телефон бери, свій комп'ютер, хочеш сам замість Боба чи Сема читай з своїм акцентом. Якщо всі батьки в класі згідні то купують інші іноземні підручники, на кожні 15 комплект для вчителя безкоштовний. Ви ж бачите лишень з однієї сторони барикади
Ната до Андрій Показати IP 22 Квітня 2022 14:33
І взагалі, Ви розумієте що пишете. Один урок по зуму і все. Є асинхронний і синхронний режим. Синхронний це урок онлайн,зараз проводимо менше бо діти виїхали, хтось в іншу школу пішов за кордон, в когось нема змоги, в когось двоє дітей і один телефон чи комп ютер, на зв язок виходять не так і багато дітей. Вчитель вийшов, урок провів, що робити решті, які були в цей час в іншій школі, скінчився інтернет, старша дитина сиділа за комп ютером. Подумали ? Асинхрон - це не просто кинуте завдання, це пояснення матеріалу у вигляді відео, аудіо яке можна проглянути скільки завгодно раз, тоді лише робить дитина завдання. А потім ще треба це все перевірити у всіх класах, очі всунути в комп, вдома не готувати не прибирати, а строчити відповіді, виправ отут букву, впиши отам слово. Це ж не те що відкрив зошит і викреслив сам за хвилину. Зате як завжди продавцеві, кухарю, водієві .... видніше.
Вчитель до Андрій Показати IP 21 Квітня 2022 12:11
Як совісті немає, то й не купиш. Сидіти вдома на дивані і коменти писати всі гаразд.
1 Показати IP 21 Квітня 2022 14:25
До чого тут совість. В країні війна, всім важко, всі терплять. А освіта завжди так себе позиціонує, як ніби вони єдині працюють у всьому всесвіті і не заплатити освітянам пачку грошей - це ганьба для держави.
скептик до 1 Показати IP 21 Квітня 2022 15:38
кому війна, а кому мать родная. коюпціонери гребуть в три руки, ще й ногами допомогають. на кому ще зекономити, як не на освіті. про зарплати слуг народу ніхто не заїкається
Ната до 1 Показати IP 22 Квітня 2022 14:58
Про пачку грошей, це дуже смішно. Якщо вважаєте що ми багато заробляємо то бажаю і Вам так жити. Моя знайома вчитель - методист 7 тисяч зарплати. Ласкаво просимо в освіту. І да я забула сказати...закінчивши коледж і університет ...після 9 класу це 7 років та 6 місяців навчання, дадуть Вам 10 тарифний розряд, щоб отримати доплату по престижу треба 5 років відробити. Про 7 забудьте, бо спочатку 10тарифний розряд, потім 11, потім 2 категорія, далі 1, вища, викладач - методист. От коли пройдете до вершини отоді і отримаєте 7 чистими.
Вадим Показати IP 25 Квітня 2022 14:21
Цікаво яка в тебе дятел Андрій освіта це напевно говорить про тебе і про твоє відношення до освітян .дуже шкода що таке падло і керує обласним бюджетом
Експерт Показати IP 3 Травня 2022 16:08
Ох как из-за бабла срач в коментах начался, а когда новость про мёртвого атовця, 0 клиентов. Гнилой народ, гниль. Тошнит от вас!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus