USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діти не ходять до школи через зламаний автобус

11 Березня 2012 13:24
Ще 15 лютого старий шкільний автобус перестав їздити в село Турівка Володимир-Волинського району. Відтоді діти не відвідують школу.

Про це пише газета Волинь-нова.
У селі Турівка на 40 хат діти шкільного віку тривалий час пропускають навчання. Раніше школярів возив шкільний автобус. Транспорт збирав дітей з Турівки та сусідніх сіл у середню школу села Стенжаричі. Більше двадцяти днів тому шкільний автобус не приїхав і з тих пір люди його не бачили.

Чому немає шкільного автобуса і коли він, нарешті, почне ходити, ніхто в селі нічого не знає. Рейсовий транспорт через Турівку їздить украй нерегулярно. Іноді його не буває тут тижнями. Мешканець села Микола Приступа каже, що не одинокий у своїх претензіях. Разом із ним неподобством обурюються батьки інших школярів – односельчани Степан Гірук, Сергій Макарчук, Олександр Волошин.

Директор школи у Стенжаричах Маргарита Вільчинська не погоджується з інформацією Миколи Приступи, переконуючи, що все не так страшно, як він розповідає. З Турівки тут навчається семеро дітей, з яких двоє – 11-класників. За її словами, деякі учні з цього села приїздять до школи «періодично» — тобто через день. Але навіть у такій ситуації директор сподівається, що прогалин у знаннях не буде. Школярі зідзвонюються з учителями по мобільному, отримують від них вказівки.

«Ці діти періодично приїжджали. Макарчуки своїх дітей привозили, Волошини. Той батько, котрий вам телефонував, хай би краще подумав, як дитину доставити до школи. Це не тільки наша проблема. Це і його справа також. Якщо інших дітей підвозили, то він теж міг би про це подбати», - каже директор.

У свою чергу голова Стенжаричівської сільської ради Анатолій Яльніцький проблему зі шкільним автобусом пояснює тендером на пальне, який проводив районний відділ освіти. У Володимирі-Волинському йому розповіли, що згідно з правилами проведення торгів існують певні терміни на оформлення документації. Треба почекати, поки відбудуться всі процедурні моменти, і тоді автобус вийде на лінію. Бо ж без транспорту залишилися не тільки діти Турівки. Цим же автобусом доїжджають до школи учні сіл Зоря, Білин.

Начальник Володимир-Волинського районного відділу освіти Володимир Пашко заперечує слова сільського голови про тендер і називає іншу причину зупинки перевезень – ремонт автобуса. Його, мовляв, тривалий час лагодили, а замінити на інший не було можливості – в розпорядженні відділу освіти всього шість автобусів на весь район. Але з наступного понеділка довезення буде відновлено.

«Наскільки я знаю, у село ходить рейсовий автобус. Ми домовлялися, що він мав би забирати дітей. Можливо, з цим виникли якісь питання. Мені не відомо, що учні стільки часу сидять вдома. Скарги від батьків до нас не надходили», - пояснює начальник районо.

Остаточний вердикт ситуації в Турівці виніс заступник начальника обласного управління освіти і науки Юліан Таранчук. За його інформацією, є дві причини тривалої відсутності шкільного транспорту: тендер і ремонт. Спершу автобус перестав їздити у зв'язку із процедурою закупівлі бензину за державні кошти.
Хоча тендер був оголошений вчасно, ще у січні, проте всі його формальності тягнуться майже місяць. Два тижні йде на очікування результатів торгів, ще 5 днів після того – на оскарження процедури. Поки проходив тендер, автобус поставили на обслуговуючий ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus