USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Діти війни» стоять у чергах до суду?

18 Грудня 2008 08:57
«Діти війни» на Волині змушені добиватися дотримання своїх прав через суди. Про це розповів голова координаційної ради Волинського обласного громадського об\'єднання «Захист дітей війни» Ростислав Чап\'юк під час спільних зборів профспілкового активу та антикризового комітету Волині, - інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Чап\'юка, «діти війни» в абсолютній більшості «прозябають» на мінімальну пенсію. «І цих сто гривень, що їм би належало по закону – це для цих пенсіонерів великі гроші». Ростислав Чап\'юк розповів, що більшість витрат «дітей війни»  – це комунальні платежі, молоко та таблетки.
Пан Чап\'юк зазначив, що цій категорії пенсіонерів громадська організація, яку він очолює допомагає «добиватися своїх законних прав, не пільг, а прав через суди. 25 листопада почав працювати Волинський окружний адміністративний суд. Перші позовні заяви вирішені позитивно і це дало хвилю масову, тисячних звернень до цього суд».
«Зараз там черга стоїть, як колись за «юлину тисячу», - зазначив Ростислав Чап\'юк. Також він нарікає на дії районних та міських управлінь Пенсійного фонду.
Проте, згідно з рішеннями Конституційного суду, за словами пана Чап\'юка, всі суди, які щодо питань пільг «дітям війни» розглядають позовні заяви, зобов\'язані їх задовільняти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Грудня 2008 16:30
Можете дати адресу координаційної ради Волинського обласного громадського об'єднання «Захист дітей війни»?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus