USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Для Путіна купили дачу Брежнєва в окупованому Криму, – ЗМІ

10 Лютого 2021 12:46
В анексованому Росією Криму купили дачу колишнього Генсека ЦК КПРС Леоніда Брежнєва за 450 млн грн. Власник резиденції – тренер зі східних єдиноборств, за яким насправді стоїть структури банку «Росії», інформує УНІАН.

Фінансовою установою керує давній друг президента РФ Володимира Путіна, а серед власників, як стверджують ЗМІ, є колишня коханка.

Як пише видання «Проект», резиденцію придбали спеціально для російського президента. Оформили нерухомість на компанію, яка оформлена нібито на підставну особу.
Ось головні факти, які вдалося з’ясувати журналістам:

– після смерті Брежнєва його дача фактично в’янула. Але в 2019-му її купили за 1,2 млрд рублів (450 млн грн);

– дачу купила компанія, яка належить Янісу Еманісу. Він простий тренер зі східних єдиноборств, офіційно у нього немає ні мільярдів, ні навіть мільйонів;

– журналісти з’ясували, що насправді компанією управляємо давній друг президента РФ Юрій Ковальчук (голова ради директорів банку «Росія», який має відношення до Путіна);

– Путін намагався придбати дачу, про що відкрито розповідали вищі українські політики. Ще в середині двохтисячних інший російський банк намагався викупити «Гліцинію» під офіційну резиденцію Путіна в анексованому Криму. Але тодішній президент України Ющенко скасував угоду.
Резиденція – земельна ділянка площею 26 га, одна частина якої належить до пам’ятки садово-паркового мистецтва «Малий Лівадійський парк», інша – до ботанічного заказника «Південнобережні діброви». На ній розташовані чотири спальні корпуси і лікувальний корпус, чотири відкритих і один критий басейн, літній будиночок, бар, кліматопавільйон, оранжерея, адміністративний і службово-побутовий корпус з гаражами, а загальна площа будівель – 14,5 тис кв м.
Дача розташована в селищі Ореанда недалеко від Ялти. Скромний двоповерховий особняк з жовтого пісковика включав 14 кімнат, їдальню на 40 осіб, камінний і банкетний зали.
Володіння Путіна: що відомо

У січні російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував фільм-розслідування про палац Путіна на Чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика, а також показав будинок у Дрездені, де президент жив за часів служби в КДБ.

Пізніше німецькі журналісти опублікували кадри з цієї квартири, в яку Навального не пустили.

Після суспільного резонансу мільярдер Аркадій Ротенберг назвав себе власником палацу в Геленджику. Бізнесмен є давнім другом глави РФ і пов’язаний з ним багатьма проектами.

Також повідомлялося, що Путін має резиденцію в Криму, займаючи дві дачі в селищі Олива. Там запровадили охоронну зону, польоти заборонені, як і прогулянки в горах неподалік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Нам Показати IP 10 Лютого 2021 12:51
Своїх путіних вистачає нах нам руський
А для до Нам Показати IP 10 Лютого 2021 14:32
Ворога і про ворога потрібно знати якнайбільш. Тим більш що ботоксна криса рано чи пізно за всме заплатить, і за цю дачу.
777 до А для Показати IP 11 Лютого 2021 11:01
Тебе заплатит точно.готовь карманы.
Я до 777 Показати IP 11 Лютого 2021 16:16
Я готовий. І всі готові, зброя в порядку, настрій бойовий. Зустрінемо, ботоксному мало не покажеться.
Карнавальный Показати IP 10 Лютого 2021 12:57
А когда я стану президентом, украинцы разрешат мне эту дачу?
О! до Карнавальный Показати IP 10 Лютого 2021 14:33
Коли з пляшки злізеш, тоді й поговоримо.
читач Показати IP 10 Лютого 2021 13:34
Да нащо нам ті дачі пуйла якщо в наших Ахметова, Порошенка, Пінчука... не гірші! :)))
Слухач до читач Показати IP 10 Лютого 2021 14:34
Ви так старанно відводите увагу від цього ботоксного уб*юдк*... А ви готові до його сакралізації, бо скоро гнилий ботокс будуть роздавати скрєпанутим?
Анонім Показати IP 10 Лютого 2021 15:28
У Януковича искали золотой унитаз в Межигорье и золотой батон. Здесь какую-то "дачу Брежнева" накопали с "золотым ёршиком для унитаза". Ну всё под копирку, даже не утруждаются хоть что-то разнообразить в сценарии, ДБ.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Лютого 2021 16:49
Да все проще простого. У этой банды рекетеров с 90х одни и теже замашки, что у янночки, что у ботоксной крысы, гребут, воруют и не краснеют. Ни совести, ни чести нет ни у одного ни у второго.
Иван Показати IP 10 Лютого 2021 15:45
Очень интересная статья. нас именно это сейчас интересует.
Анонім до Иван Показати IP 10 Лютого 2021 16:49
Вы так не волнуйтесь. Скоро водка у вас опять подешевеет, все у вас хорошо будет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus