USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для дітей у Луцьку організували «Подорож дитинства»

31 Травня 2011 11:58
Напередодні Міжнародного дня захисту дітей Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував для діток, які опинилися у складних життєвих обставинах, «Подорож дитинства» у потязі на дитячій залізниці.

Цього дня юні залізничники розповідали про усі премудрості опанування науки про поїзди своїм одноліткам.

Наголосили і на тому, що дитяча залізниця у Луцьку - одна з восьми такого типу, що функціонують в Україні, вже працює 57 років. Її протяжність 1,5 кілометри.

Потяг рухається від основної станції «Росинка» до станції «Водограй». І все тут майже, як і у звичайних поїздах. За винятком лише того, що у вагоні дещо незвичний для дорослих кондуктор – хлопчик років десяти, який акуратно видає квитки пасажирам, занотовує кількість дорослих та дітей.

Диспетчер на станції – дівчинка, дзвінким голосом оголошує зупинки поїзда, робить невеличкий екскурс у сучасне.

Після повернення потяга, на станції «Росинка» на малечу чекав незвичайний чарівник – волонтер Віталій Дмитрук. З-під його рук з’являлися величезні мильні кулі, які вигравали на сонці усіма барвами веселки.

А поруч, волонтери Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Центру ефективної комунікації усім охочим вимальовували на ручках та щічках кольорові квіти, метеликів, українські орнаменти.

Закінчилося свято малюнком на асфальті на тему «Моє дитинство».










Довідково:

Свято «Подорож дитинства» організоване Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді за сприяння Луцької міської ради, Будинку вчителя м. Луцька, «Дитяча місія. Україна», Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Дитячої залізниці м. Луцька, торгової марки «Злата», Центру ефективної комунікації та присвячене Міжнародному дню захисту дітей.

У банку даних сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 144 сім’ї, де виховується 282 дитини. У святі «Подорож дитинства» взяло участь 60 дітей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus