USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

До Луцька завітав «елітний» кухар, який знехтував кар’єрою заради музики

17 Травня 2014 21:00
Уже вдруге до Луцька приїздить мандрівний вуличний музикант, який зачаровує усіх перехожих віртуозною грою українських мелодій на флейті. Як вдалося довідатись Інформаційному агентству Волинські Новини, вуличного музику звати Віталій Волошин. Він родом із невеличкого містечка у Словаччині.

За плечима – 20 років автостопу

Чоловік об’їздив всю Україну та Європу, побував у Латинській Америці, Індії та Аргентині. Подорожує автостопом понад 20 років. До слова, Віталій пройшов пішки через Угорщину, оскільки, з його слів, там немає такого поняття, як автостоп.

Віталій розповідає, що відвідує обласний центр Волині уже вдруге.
«Мені не стільки подобаються заробітки у цьому місті, як люди – добрі, щирі, такі, що відносяться з повагою до української музики. Часто в Європі я граю європейську класику, однак європейці вельми люблять й українську. Зокрема, «Ніч яка місячна» - це український класичний твір, який шанують по всьому світі», - запевняє музикант.

До слова, митець облюбував такі інструменти, як флейта, блок-флейта та шотландська велика флейта.
З його слів, Українська пісня «Два кольори» - в нинішній непростий час дуже актуальна.

«Україна – неподільна, і долею нам назначені саме два кольори, а не три, як нам це хочуть нав’язати. І жовто-блакитний стяг, і червоно-чорний, що найбільше актуальний у сьогоденні – двоколірні», - продовжує Віталій.


Престижну роботу шеф-кухаря в елітному ресторані у Франції проміняв на професію мандрівного музики.

Варто зазначити, що музикант - кухар за освітою. Понад десять років працював в відомих ресторанах Польщі, Москви, Франції. Він зізнався, що одного разу його вчитель, наставник і друг сказав: «Якщо ти хочеш мати добре життя, займайся тією справою, яка тобі найкраще вдається, і від якої ти отримує справжнє задоволення».
«Тож, я протягом тривалого часу мордувався на кухні, а одного прекрасного дня сказав: «Ай, ну його!» й подався в мандри», - додав вуличний музикант.


Вишиванки в Буенос-Айресі такі самі, як і українські

Віталій розповів, що у кожній країні є свій національний одяг. Але у багатьох він схожий на національну українську вишиванку. Зокрема, схожий орнамент в Португалії та Іспанії. А в Буенос-Айресі - вишита сорочка майже аналогічна до української, але трохи інша за колірною гамою вишивки.

Вивчив українську мову, працюючи в столичному ресторані
Чоловік досконало володіє англійською, чеською і словацькою мовами. Українську вивчив під час роботи у одному з ресторанів Києва. Важко не помітити, що Віталій спілкується чистою українською, без жодного акценту, тож, якби до цього він не зізнався, що родом із Словаччини, важко було б ідентифікувати його іноземне походження.

Митець має дві 12-річні донечки та 16-літнього сина.

Віталій порадив лучанам подорожувати Україною, аби переконатись, що вона прекрасна тільки коли єдина

Коли діти виростуть, я забиратиму їх мандрувати з собою. Прививаю їм любов до української мови, культури. Ми повинні зберігати традиції, адже це – продовження життя нації. Знаєте, якби люди більше подорожували українськими містами, тоді б вони побачили, яка ж прекрасна насправді єдина й неподільна Україна», - підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus