USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До вересня 2017-го на Волині має запрацювати перинатальний центр, - Ігор Палиця

1 Грудня 2016 13:14
Волинські депутати звернулися до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням передбачити кошти на добудову Волинського перинатального центру в 2017 році. Якщо ж держава це проігнорує, обласна рада закладе необхідні кошти в обласний бюджет.

Про це стало відомо під час засідання 9 позачергової сесії Волинської обласної ради 1 грудня.

Голова обласної ради Ігор Палиця зачитав заяву, підписану фракціями УКРОП, Свобода, Батьківщина, та Радикальної партії до Володимира Гройсмана з проханням передбачити в держбюджеті добудову обласного перинатального центру.

Нагадаємо, капсулу і перший камінь заклали ще у 2000 році. Разом з тодішнім головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком на цій події був і Президент України Леонід Кучма, якого голова ОДА тоді попросив стати «хресним батьком центру». тривалий час роботи не велися, згодом кошти надійшли, потім знову фінансування припинилося і наразі ступінь готовності об’єкту – 85%. Цого року з держбюжету коштів на центр не надходило.

В цьому центрі медики мають рятувати породіль з патологіями, недоношених дітей з критично малою вагою чи вадами. На добудову і здачу цього об’єкту треба близько 95 мільйонів.

На сесію прибув нардеп Ігор Гузь, якого депутати облради попросили передати звернення до Прем’єр-міністра. Якщо ж Уряд, як і облдержадміністрація вчергове займе пасивну позицію, голова облради пообіцяв, що кошти знайдуть в обласному бюджеті.

«Якщо не вдасться переконати Прем’єра і знову наша ОДА забуде включити його в перелік об’єктів до Державного фонду регіонального розвитку, тоді ми будемо наполягати на тому, щоб внести в обласний бюджет всю суму, щоб завершити його до 1 вересня 2017 року, і волинянки змогли вже там народжувати. Але все-таки ми дуже сподіваємося, що держбюджет профінансує добудову центру», - повідомив Ігор Палиця.

До слова, днями голова облради відвідав об’єкт і пообіцяв виділити на перший квартал 2017 року 10 мільйонів гривень.

Нардеп Ігор Гузь, своєю чергою, пообіцяв на наступному тижні передати це звернення Прем’єр-міністру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 1 Грудня 2016 14:57
Шановний Ігоре Петровичу! А нам хочеться щоб хоч до кінця 2017року запрацював повноцінний пункт швидкоі допомоги замість закритоі дільничноі лікарні! а то депутат райради Лариса Віталііва Мазурик обіцяла золоті гори .щоб тільки погодились на ліквідацію лікарні. З чого б це?...
Юля Показати IP 1 Грудня 2016 17:33
Неонатальний центр теж треба терміново ремонтувати!!! Палати жахливі: на термометрі ледве 17 градусів, з вікон дує, ліжка розвалюються, стіни обсипаються....а там же дітки новонароджені, недоношені , з патологіями!!! Там дорослий не зможе і двох днів витерпіти, не те що діти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus