USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Добровольчі батальйони отримали важке озброєння

3 Вересня 2014 08:16
Передачу добровольчим батальйонам важкого озброєння почало Міністерство оборони, - інформує УНІАН.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. "Нам дають крупнокаліберні кулемети, автоматичні гранатомети, ручні кулемети, протитанкові ручні гранатомети, стрілецьку зброю. Зараз відбувається прийом важкого озброєння і його розподіл через департамент координації добровольчих батальйонів МВС", - написав він.

Зокрема, спецбатальйони отримали зі складу значну кількість крупнокаліберних кулеметів Дегтярьова-Шпагіна калібру 12,7 міліметра зразка 1937 року, випущених в 1950-1970 роки.

Геращенко наголосив, що крупнокаліберний кулемет на відстані до 1 кілометра може ефективно пробивати броню бронетранспортера й БМП супротивника, знищувати вантажні й легкові броньовані автомобілі. Він також вказав на необхідність наявності верстатів для подібних кулеметів і має намір зайнятися пошуком їх виробників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
офіцер запасу Показати IP 3 Вересня 2014 08:50
Геращенко, напевне, мав би знати що ДШК не верстатний а станковий кулемет, і для нього потрібен станок а не верстат, без станка він мало ефективний якщо не зовсім недоречний, адже має вагу більше 30 кг. і втримати його під час стрільби в руках неможливо. Так що "передача важкого озброєння" - мабуть чергове окозамилювання громадськості.
%О до офіцер запасу Показати IP 3 Вересня 2014 09:32
Проблема в тім, що оці "говорящі голови" з тв-ящика взагалі навряд чи що знають. От що може порадити у силових спецопераціях цей індивід, практичний і життєвий досвід якого зводиться до схеми "економіст "Харківобленерго" - голова райдержадміністрації".
віто до %О Показати IP 3 Вересня 2014 10:48
Цей "індивід" нічого і не радив у силових операціях, не в цьому його завдання. Напевно, Ви маєте, що порадити? На рахунок "верстат-станок": не приходило в голову, що слово "станок" стосовно кулемета просто переклав горе-перекладач під час написання статті, вважаючи, як і Ви, "що оці говорящі голови,,," Як би заголовок був таким: "Добровольцям не передають кулемети, бо не вистачає станків", що б Ви написали?
андрій Показати IP 3 Вересня 2014 09:34
П!........на фронт г'еращннка з тим кулеметом~антикваром.
Микола Показати IP 3 Вересня 2014 10:23
Чекали поки половину хлопців перебють.....путін пригрозив злякались...аж тепер цю зброю дають....раніше думати потрібно було.
Анонім Показати IP 3 Вересня 2014 11:02
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus