USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Дорогий солдате, повертайся живим!», – просять волинські діти

28 Грудня 2015 15:41
Дитячі малюнки, власноруч виготовлені паперові ялинки, ангелики та новорічні дзвоники зі словами «Дорогий солдате, повертайся живим!» сьогодні повезли волонтери центру «Серце патріота» в зону АТО. Це, напевне, найважливіший вантаж, який доставлять бійцям під час ювілейної – 100-тої поїздки «Серця патріота».

Зі слів керівника волонтерського центру, депутата Луцької міської ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Сергія Балицького, «у сотій поїздці по графіку маршруту у «Серця патріота» головний пункт призначення – військовий госпіталь, що у Сіверодонецьку Луганської області». Туди везуть медикаменти, перев’язувальні матеріали, 10 інвалідних візків та ковдри. Ці речі вдалося отримати в рамках гуманітарної допомоги з Німеччини. Також у графіку маршруту – 29 блокпост та 81-ша бригада.

Про це повідомили у прес-службі УКРОПУ.

У цю поїздку також їде співзасновник українсько-німецької благочинної організації «Серце для України» Ігор Климчук. Вже більше року вони співпрацюють з «Серце патріота». Саме завдяки Ігорю Климчуку та його колегам в зону АТО постійно доставляється благодійна допомога з Німеччини.

«Наша організація знаходиться в німецькому місті Бремен, – розповідає Ігор Климчук. – Разом із «Серце патріота» цього разу ми веземо допомогу в благодійну організацію «Вітчизна», яка знаходиться у Краматорську і займається проблемами сімей бійців АТО та переселенців. Другу частину вантажу доставлять у департамент охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації. Працівники цього департаменту звернулися до нас із проханням допомогти з медичним оснащенням лікарні, яка була тимчасово дислокована з Луганська у «зелену зону» в місті Сіверодонецьк. Евакуація лікарні відбувалася в екстрених умовах. Відповідно, практично все устаткування залишилося на базі основного приміщення».

У Краматорськ «Серце для України» за останній місяць надає вже другий транш допомоги. Перший відправили поштою близько місяця тому. В загальному – це близько тони благодійного вантажу. А це – жіночий та чоловічий одяг, іграшки, а для бійців – теплі речі та засоби особистої гігієни.

«Сьогодні дуже важливо надавати психологічну підтримку бійцям, – каже Ігор Климчук. – Тому дитячі листи для бійців, які ми передаємо з усіх куточків Волині, – це свого роду талісман. Багато-хто з солдатів носить їх постійно з собою у внутрішній кишені».

Голова Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов згадує, що познайомився з волонтерами «Серця патріотів» ще у лютому. Тоді він ще не був в УКРОПі.

«Ставши головою Волинського УКРОПу, моя особиста співпраця із волонтерами переросла у співпрацю з партією, – зазначає Вячеслав Рубльов. –За ці останні кілька місяців ми долучалися практично до всіх поїздок. Надавали допомогу і теплими речами, і пальним, і запчастинами, і продуктами харчування. Напередодні свят хочеться побажати нашим хлопцям миру, здоров’я, успіхів, а найголовніше – аби вони живими поверталися додому».



Довідково: Волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України.

Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 99 відряджень.


Благодійну допомогу постійно надає Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП». Керівник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький став депутатом Луцької міської ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП».

За час діяльності волонтерського центру «Серце патріота» вдалося налагодити співпрацю з багатьма організаціями та установами, громадами сіл, селищ та міст Волині. Саме завдяки небайдужості волинян, їхній постійній підтримці щотижня мікроавтобус з благодійною допомогою виїжджає в зону АТО.

«Серце патріота» також постійно організовує різні благодійні акції, спрямовані на привернення уваги суспільства до проблем бійців АТО та членів їхніх сімей.

Контактний телефон керівника волонтерського центру «Серце патріота» Сергія Балицького – 050-532-21-46.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus