USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Доступна і якісна освіта: на ремонт опорної школи на Волині виділили 800 тисяч

27 Травня 2021 16:25
Під час робочої наради з дирекцією Дернівської школи, головою Олицької громади Олександром Прендецьким нардепка Ірина Констанкевич обговорила подальшу роботу з освоєнням коштів соцеконому, варіанти додаткових шляхів фінансування ремонтних робіт.

Про це йдеться на сторінці нардепки у фейсбуці.

Відповідно до розпорядження щодо розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій Олицька ТГ отримає 800 тис. грн на ремонт школи у с. Дерно.

Дернівська школа є опорним закладом із 2018 року. Законодавством передбачається низка преференцій для закладів освіти такого виду: облаштування та технічне забезпечення шкіл за рахунок коштів державних субвенцій (соцеконом, освітня, «Спроможна школа»), за рахунок коштів місцевих бюджетів. На жаль, ці кошти на ремонт школи в Дерно не надходили.

Цьогоріч нарешті було підготовлено проєкто-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту школи та за сприяння народної депутатки Ірини Констанкевич вдалося виділити з соцеконому 800 тис. грн.

Як зазначила народна обраниця під час зустрічі: «Це лише частина коштів, яка потрібна для цієї школи. Маємо шукати й інші додаткові шляхи фінансування ремонтних робіт. Це стосується і місцевої громади, яка зобов’язана у першу чергу забезпечувати конституційні гарантії для дітей – доступна і якісна освіта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus