USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ДТП через ями? На Волині патрульні склали десятки протоколів на дорожників

2 Лютого 2018 17:06
Про поганий стан доріг мають свідчити відповідні дорожні знаки, зазначають волинські патрульні.

Так, патрульні поліцейські Волині оформили кілька десятків адміністративних матеріалів за ч. 4 ст. 140 КУпАП на утримувачів вулично-шляховох мережі (порушення, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів, вантажів, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

Ці матеріали далі направляються до суду, повідомляють у прес-службі патрульної поліцї Волині.

Що це означає?

Роз’яснює керівник сектору розшуку та опрацювання матеріалів ДТП УПП у Волинській області Вадим Оксенюк.

«Якщо певний відрізок дороги є аварійно небезпечним, не відремонтованим, то про це мають свідчити дорожні інформаційні знаки, що встановлюються відповідним органом місцевого самоврядування. Водій, бачивши такий знак, має знизити швидкість і їхати максимально обережно. Ці адмінматеріали оформлені на ділянках, де, швидше всього, не було інформаційних знаків. Тобто і дорога не відремонтована, і попереджувального знаку про це немає. Тому в таких випадках оформляли матеріали на утримувачів відрізку дороги.

Але є інший бік медалі. Відповідальний майстер може прийти в суд з довідкою, що з бюджету не виділено коштів на ремонт цього відрізку, тож хто і за що мав його відремонтувати – невідомо. Зазвичай, якщо збитки незначні, людина не звертається до суду по компенсацію, або ж не хоче звертатись через довгу тяганину.

ЧИТАТИ ЩЕ: Як отримати компенсацію за ДТП через розбиту дорогу

Разом з тим, якщо ДТП таки сталась, патрульні оформляють відповідний протокол. Водій може бути незгідним з протоколом, мовляв, заїхав в яму, розміри якої перевищують допустимі. Тоді на місце викликається представник житлово-комунального господарства, робляться заміри, обстеження, і на відповідальну особу складається протокол за ст. 140 КУпАП».

Роз’яснення надають і працівники відділу безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що цей відділ реорганізований у кінці вересня 2017 року, він слідкує за дотриманням правил дорожнього руху, зокрема, щодо технічного стану громадського транспорту, виявлення недоліків в об’єктах вулично-шляхової мережі, проведення ремонтних робіт в різний період. Також працівники відділу погоджують ордери на виконання дорожніх робіт та схеми організації дорожнього руху.

«Потрібно розуміти, що вся вулично-шляхова мережа перебуває у чиїйсь власності, тобто хтось відповідає за її стан. У Луцьку за стан дорожнього покриття, дорожніх знаків відповідає департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради. При виявленні недоліків на дорогах ми пишемо вимогу, де описуємо недолік, і направляємо в департамент. У вимозі також вказується термін, протягом якого недолік мають усунути. Якщо недолік не усунуто, то оформляємо припис за ст. 188-28 КУпАП за невиконання законних вимог працівників поліції, який уже йде до суду.

Ми звертались щодо вибоїн на так званому Дубнівському перехресті та поганого стану доріг на перехресті вулиць Задворецька-Карпенка-Карого, і після наших приписів недоліки усунули.

Також в жахливому стані була дорога з Луцька в Маневичі, на що складались приписи. І хоч відповідальні посадовці оскаржували наші матеріали в суді, нам вдалось відстояти їхню ефективність. А найголовніше, що після цього недоліки були усунені, і тепер дорога більш-менш нормальна.

За неналежне утримання вулично-шляхової мережі складається протокол за ст. 140 КУпАП, в результаті розгляду якого суд може встановити штраф в розмірі 1 020 гривень, а це чимала сума. Тому вони подають апеляції, однак переважну більшість судів ми виграємо.

Тобто намагаємось максимально ефективно співпрацювати з утримувачами вулично-шляхової мережі.

Хоча, варто розуміти, що департамент теж не завжди може виконати вимоги, адже чимало залежить від фінансування та матеріально-технічної бази. Часто погодні умови не дозволяють виконувати роботи, адже різна вологість та температура», - розповів старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Василь Шпак.

У повідомленні зазначається, що у 2017 році на території обслуговування патрульної поліції Волині трапилось 1 553 дорожньо-транспортні пригоди, з яких 340 – з потерпілими і в яких 38 осіб загинуло та 452 травмовано.

Наголошується, що ця інформація стосується не всієї області, а лише території обслуговування патрульної поліції (м. Луцьк, дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, Луцьк-Ковель-Ягодин, Луцьк-Маневичі).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бе Показати IP 2 Лютого 2018 17:30
представник житлово-комунального господарства не є учасником дорожнього руху, читай Правила дорожнього руху. То яке покарання може він нести?
Юрій Показати IP 2 Лютого 2018 17:42
Можу дати конкретне інтерв'ю для ВН, як в мене поліція забрала посвідчення водія за те, що я вскочив у яму 1*2 метра 20см глибиною побив колеса, потекли амортизатори, порвало підвіску. Сказали, що нічого від дорожників не доб'юся, бо в нас (цитую) "країна така". І фотофакти і відеофакти є. І протокол, де в суд по виклику, якого вже 4 тижні чекаю.
dsadsads Показати IP 2 Лютого 2018 18:20
"Про поганий стан доріг мають свідчити відповідні дорожні знаки" самий крутий знак такого типу є як їхати з Ківерець в Луцьк. Знак 1.12(вибоЇна) з табличкою 20км))))))))))))) Мудаки при владі, де дороги?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus