USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дячук посварився з директором ЛПЕ через «Богдани»

20 Липня 2012 18:00
Депутати Луцької міської ради не дійшли згоди, якою має бути політика КП «Луцьке підприємство електротранспорту», щоб вийти з фінансової скрути пов’язаної з придбанням автобусів «Богдан» у лізинг. Обговорення цього питання під час засідання транспортної комісії міськради 20 липня завершилося суперечкою поміж директором ЛПЕ Іваном Грицанчуком і членом комісії, начальником управління транспорту і зв’язку Рустамом Дячуком

Грицанчук нагадав членам комісії про те, що лізинговий договір з ТОВ «Богдан-Лізинг» був укладений наприкінці 2007 року. За його умовами комунальне підприємство отримало від корпорації 41 автобус. Відповідно до умов договору ЛПЕ мусило сплатити за них більше 18 мільйонів гривень. Однак, констатував директор, умови договору не виконувалися – платежі вчасно не надходили, відповідно до 2012 року комунальному підприємсту нарахували приблизно 2 мільйони гривень пені і штрафів.

Зі слів Грицанчука, наразі ЛПЕ боргує за придбані в лізинг автобуси майже 5 з половиною мільйонів гривень і щодня сплачує по 15 тисяч гривень.

Директор бачить єдиний вихід із ситуації – аби підприємству фінансово допомагало місто, тобто виділили гроші з міського бюджету.

Голова комісії Роман Бондарук у відповідь на таку пропозицію зауважив, що місту вигідніше купувати нові тролейбуси, аніж платити за ці автобуси, адже електротранспорт - екологічний вид транспорту і загалом дешевше обходиться.

А член комісії Рустам Дячук заявив, що Грицанчук говорить «брєд». Свій вислів він аргументував тим, що нібито у ЛПЕ був і є механізм, щоб заробляти достатньо коштів – мова про вигідні маршрути, якими курсують придбані в лізинг автобуси №15, 15а, 9 і 9а.

Грицанчук намагався заперечити депутатові, запропонував йому підбирати ліпші вислови, спілкуючись з директором підприємства тощо. Тоді Дячук сказав, що ставитиме питання про доцільність перебування на посаді Грицанчука, пригадав, що той нібито колись не пускав його на територію підприємства. Зрештою, депутат покинув залу, де тривало засідання.

Оскільки залишилося у залі лише двоє членів комісії, тобто не було кворуму, то жодного рішення депутати не ухвалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
"поліщук" Показати IP 20 Липня 2012 18:15
Грицанчук як керівник взагалі ніякий, і тільки завдяки зв'зкам тепер на посаді директора ЛПЕ.
TFA до "поліщук" Показати IP 21 Липня 2012 11:28
Він принаймні хоч завдяки своїм зв'язкам підняв довгі "Богдани" Е231, які стояли довго і зараз займається питанням щодо купівлі б/ушної техніки в Польщі. Хоч щось.
Знаючий Показати IP 20 Липня 2012 19:18
НЕ обіжайтеся на Дячука він пішов шукати гроші віддати ЛУЦЬКТЕПЛУ за ГАЗЕЛЬКИ 600 тисяч що вкрав..
вітинський Показати IP 20 Липня 2012 21:23
Звертайтесь. Поділитись досвідом та пораджу, як вийти з скрутного становища.
Бери шинель! Показати IP 21 Липня 2012 05:46
На ЛПЕ, можливо, треба запровадити пост податкової міліції, щоб доходи та витрати проконтролювати.
Лучанин Показати IP 21 Липня 2012 23:50
Встановіть систему обліку пасажирів, як в тролейбусах, так і в автобусах ЛПЕ. Взагалі, в середньому, тільки в рахунок боргу, автобус повинен перевозити в день близько 560 пасажирів, щоб віддати весь вищезазначений борг. А тепер можна порахувати скільки рейсів робить одна машина + заповненість салону... Якщо чисто теоретично автобус буде їздити з порожнім баком і водії з кондукторами їсти не будуть, то до кінця року боргу не стане. В даному випадку допомога підприємству не просто потрібна, а є необхідною! Міська рада прийняла рішення про купівлю цих автобусів - нехай відповідає, а не тільки до диреторів ЛПЕ доколупується!
горе від розуму Показати IP 22 Липня 2012 10:25
Винні в цій проблемі ті депутати і той голова що приймали рішення про купівлю автобусів у лізінг.Та й на сполох потрібно було бити тодішньому директору Кубіщькому зразу як побачив що економіка перевезень не відповідає попереднім розрахункам.
горе від розуму Показати IP 22 Липня 2012 10:44
Транспортна інфроструктура міста на той час повністю була забезпечна автобусами,за рахунок інвестицій підприємців-перевізників.На мою думку закупівля автобусів за рахунок міського бюджету,це корупційна схема тодішньої влади!
реальність Показати IP 22 Липня 2012 16:15
Щоб зберегти організм вцілому,потрібно ампутувати хворий орган!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus