USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Е-декларування має завершитися покаранням чиновників, які збагатилися нечесно, – нардеп

3 Листопада 2016 15:50
Електронні декларації багатьох можновладців показали, що їхні статки мало відрізняються від награбованого майна колишнього президента Віктора Януковича. Електронне декларування має завершитися покаранням чиновників, які забагатилися незаконно.

Про це 2 листопада в ефірі телеканалу «Еспресо TV» заявила народний депутат від УКРОПу, волинянка Ірина Констанкевич.

«Електронні декларації багатьох заможних чиновників здивували тим, що їхні статки мало чим відрізняються від майна Януковича. Тоді було Межигір'я, золотий батон і золотий унітаз, зараз – дорогі картини, коштовні люстри та позолочені канделябри. Суть залишилася тією самою», – заявила Ірина Констанкевич.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕРЕЗ ОПРИЛЮДНЕНІ Е-ДЕКЛАРАЦІЇ ЗАХІД МОЖЕ ЗУПИНИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ, - ЕКСПЕРТ

Представниця УКРОПу зазначила, що скептично ставиться до майбутньої перевірки декларацій правоохоронними органами. Ще до початку декларування політики більше говорили про те, як це зробити, але ніхто не згадував про мету. Крім того, відсутність доведених до суду кримінальних проваджень за фактами корупції та незаконного забагачення наштовхує на думку, що е-декларування також не стане інструментом для покарання тих, хто на нього заслуговує, підкреслила нардеп.



Зі слів політика, до офіційного старту декларування не були чітко визначені категорії чиновників, які мають стати учасниками першої хвилі. У підсумку до НАЗК надійшло понад сто тисяч документів замість очікуваних п'ятдесяти. Під час подання декларацій ніхто не мав чітких інструкцій щодо їхнього заповнення та внесення правок. Як результат ‒ у реєстрі з'явилися кілька варіантів декларацій, поданих однією людиною. Та головне, що після завершення подання звітів досі немає визначених механізмів їхньої перевірки та термінів, в які вона має бути проведена.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОРОШЕНКО НЕ ВКАЗАВ МІЛЬЙОННУ ВАРТІСТЬ КАРТИН У ДЕКЛАРАЦІЇ

Коментуючи законопроект про спецконфіскацію, який викликає чимало суперечок у суспільстві та серед депутатів, Ірина Констанкевич зазначила, що народні обранці від «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» виступають за те, щоб гроші Януковича повернулися в державний бюджет. Однак ухвалення законопроекту в його нинішній редакції є небезпечним. «Немає чіткості та ясності щодо процедури спецконфіскації, не окреслені параметри її суб'єктів, багато неточностей і невідповідностей чинному законодавству. Ми вважаємо, що це може призвести до того, що під дію цього закону потраплять невинні люди, які заробили свої статки чесно», – сказала депутатка.

Вона також послалася на ситуацію на Волині, де в підприємців конфіскували товари ще на стадії досудового слідства. «Ці історії тягнуться ще з весни. Навіть якщо на цьому етапі порушуються закони, то після ухвалення закону про спецконфіскацію таких дій може значно побільшати», ‒ вважає Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 8 Листопада 2016 15:21
Несли, несли з чужого поля І в Україну принесли Великих слов велику силу, Та й більш нічого. Кричите, Що Бог создав вас не на те, Щоб ви неправді поклонились!.. І хилитесь, як і хилились! І знову шкуру дерете З братів незрящих, гречкосіїв, І сонця-правди дозрівать В німецькі землі, не чужії, Претеся знову!.. Якби взять І всю мізерію з собою, Дідами крадене добро, Тойді оставсь би сиротою З святими горами Дніпро! (Т.Г. Шевченко 1845 рік)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus