USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Експерт про «хитре» рішення суду у справі Вусенко і «політичні розбірки»

2 Червня 2017 17:40
Опоненти УКРОПу тішаться з дрібничок, - коментує Михайло Шелеп «хитре» рішення Луцького міськрайонного суду, яке поновлює на посаді секретаря міськради Юлію Вусенко, але не знімає з цієї посади Ігоря Поліщука.

Сьогодні, 2 червня, Луцький міськрайонний суд частково задовольнив позов Юлії Вусенко проти Григорія Пустовіта. Як повідомила суддя Валентина Пушкарчук, суд визнав нечинним та скасував рішення від 15 березня про дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко. В решті позовних вимог суд вирішив відмовити, зокрема, не скасував рішення міськради від 21 березня про обрання секретарем міськради Ігоря Поліщука.

Чинний секретар міськради Ігор Поліщук, а також представниця Григорія Пустовіта Наталія Андріяш повідомляли, що подадуть апеляційну скаргу. Ігор Поліщук наголошував на праві депутатів міськради обирати секретаря. Наразі, з його слів, Вусенко не має підстав приступати до роботи на посаді секретаря.

Експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Михайло Шелеп у соцмережі facebook прокоментував рішення суду таким чином, говорячи про «політичні розбірки у Луцькій міськраді»:

«Суддя прийняла хитре рішення - задовольнила часткові вимоги одних, але й іншим не сильно нашкодила:

- як я зрозумів, суддя сказала, що рішення по Вусенко неправильне і зобов’язала міську раду переглянути це рішення!!!

- рішення про призначення секретарем Поліщука ніхто не скасував, тобто формально він і далі на посаді!!!

- Вусенко була звільнена як секретар ради, але її можливе поновлення, як на мене, не означає автоматичного отримання статусу в.о.

- ну, і, звісно, буде ж апеляція, яка затягне процес ще на 3-4 місяці.

Тому ніхто у вівторок на роботу не вийде, бо у вівторок рішення суду ще не набуде чинності. Шкода, що так звані опоненти УКРОПу не займаються серйозною опозиційною роботою, а тішаться з дрібничок, які ні на що не впливають. А УКРОПу треба протистояти, а не вичікувати, коли вони помиляться, бо так роблять наївні.

Рішення міської ради при дострокове припинення повноважень Миколи Романюка діє, воно оприлюднене на сайті. Тож якщо Комітет ВРУ хотів би прийняти рішення про вибори у Луцьку міського голови - він би це зробив, достатньо відкрити сайт міста, щоб пересвідчитись у тому, що вимога закону нарешті виконана, парламенту не треба писульки з Луцька, а так просто - пуста мова і перекладання вини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus