USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Експрезиденту Киргизстану висунули нові звинувачення

14 Серпня 2019 21:31
Експрезиденту Киргизстану Алмазбеку Атамбаєву прокуратура пред'явила звинувачення ще за двома кримінальними справами.

Про це 14 серпня повідомляє Кореспондент з посиланням на агентство 24.kg.

Нові звинувачення, які прокуратура висунула експрезиденту, стосуються кримінальних справ з модернізації ТЕЦ Бішкека і придбання у власність будівлі Форум.

За словами юриста, в основу нових справ лягли висновки, що містяться у висновку парламентської комісії, яке більшістю голосів затвердили депутати Жогорку Кенеша (парламенту країни).

Також експрезиденту Атамбаєву пред'явлено звинувачення в корупції і обвинувачення у кримінальній справі про незаконне звільнення злодія в законі Азіза Бутукаєва.

Раніше повідомлялося, що експрезидента Киргизстану звинуватили у вбивстві співробітника спецназу, спробі держперевороту і низці інших тяжких злочинів.

Нагадаємо, Атамбаєв був затриманий 8 серпня загоном спецназу після чергового штурму його резиденції в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека. Його вивезли з резиденції в конвої з декількох легкових автомобілів та автобусів з військовими.

Спецназ почав штурм резиденції Атамбаєва ще 7 серпня, але штурм був провалений, прихильники експрезидента не пустили силовиків у будинок колишнього лідера нації.

27 червня парламент Киргизстану ухвалив рішення про зняття статусу недоторканності з Атамбаєва. Колишнього президента підозрюють у корупції, узурпації влади та інших злочинах. Якщо слідство доведе його вину у злочинах, екслідеру Киргизстану може загрожувати довічне ув'язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus